Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Πήγε κάτι καλά;

Από ένα σόου που λίγοι περίμεναν ακόμα και για το ΣΥΡΙΖΑ, στα καθόλου περιθώρια για εσωκομματική αντιπολίτευση

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Πήγε κάτι καλά;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σίγουρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν λίγο διαφορετικό από τα άλλα, ναι ok είχε διαφωνίες που παντού θα βρει κανείς αλλά οι τσακωμοί στα όρια του... rap battle δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε κάποιο κόμμα, πόσο μάλλον της αριστεράς.

Όλα ξεκίνησαν στραβά πριν καν αρχίσει το συνέδριο. Ας είμαστε ειλικρινείς, η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα μόνο κακό έκανε στο κόμμα, αλλά και την ίδια τη διαδικασία, καθώς θέλοντας και μη ανάγκασε τον Στέφανο Κασσελάκη να πάει σε εκλογές και όλους όσους βρέθηκαν εκεί να συζητάνε το τι είπε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Βέβαια υπάρχει και το «αλλά», καθώς στην έναρξη του συνεδρίου ίσως είδαμε την πρώτη φορά που ο τωρινός πρόεδρος του κόμματος μίλησε πολιτικά και ουσιαστικά. Με τα λαθάκια του και τις αστοχίες (βρείτε του αντίπαλο μωρέ), αλλά είναι μια θετική εξέλιξη και αρχή.

Όσα συνέβησαν μετά όμως...

Φυσικά το συνέδριο δεν ήταν μόνο η πρώτη μέρα, αλλά το σύνολο του και σε αυτό δεν νομίζουμε ότι μπορεί κανείς να δώσει θετικό πρόσημο.

Βλέπετε, προσωπικά θεωρώ ότι τα γιουχαρίσματα στην αριστερά δεν έχουν θέση. Ακόμα και σε υπονομευτές, ακόμα και σε ανθρώπους που θεωρούν το κόμμα «δικό τους, ακόμα και σε αυτούς που δεν... σεβάστηκαν το εκλογικό αποτέλεσμα. Πουθενά!

Απ' την άλλη, όταν δεν μιλούσαν τα μεγάλα στελέχη του κόμματος να πούνε το «ένα» ή το «άλλο» και τον λόγο έπαιρναν τα μέλη, το μήνυμα ήταν απλό: «Σοβαρευτείτε». Κανείς δεν τα άκουσε όμως...

Αντιθέτως, συνεχίστηκε αυτό το άτυπο beef, μπροστά στα κανάλια, με δημοσιογράφους να περιμένουν πώς και πώς «σάρκα ΣΥΡΙΖΑ», κάνοντας μεγαλύτερη ζημιά στο κόμμα.

Αποκορύφωμα; Η στιγμή που Όλγα Γεροβασίλη και Στέφανος Κασσελάκης κάθισαν πάνω στη σκηνή σαν άλλος Eminem και Papa Doc να τσακώνονται για τις εκλογές, το αν θα γίνουν, το πότε και φυσικά για το «αντίπαλοι».

Ξεχνώντας τον σημαντικότερο αντίπαλο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το καθεστώς του.

Βέβαια μπορούμε να πούμε πως βγήκε και σε καλό όλο αυτό...

Απ΄την άλλη, σαν τύπος που ψάχνει καλά μόνο και μόνο για να μην μαυρίσει η ψυχή του, υποθέτω πως μπορούμε να βρούμε και ένα θετικό από όλο αυτό το τρομερό σόου.Ότι ο κόσμος έδειξε ξεκάθαρη προτίμηση.

Ναι, εκτός απ' το τεράστιο «σοβαρευτείτε» που υπήρχε στην ατμόσφαιρα, καλώς ή κακώς υπήρχε και ένα τεράστιο «Κασσελάκης», που δεν δίνει κανένα περιθώριο σε κανέναν για εσωτερική αντιπολίτευση, γιατί αν το κάνει θα βρει μπροστά του τον όσο λαό έχει μείνει στο ΣΥΡΙΖΑ και θα «τελειώσει» απ' το κόμμα είτε νοητά είναι κανονικά.

Βέβαια μπορεί κάποιος να θέλει να μην συνδέεται το όνομα του με τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον, ώστε να μην έχει ευθύνες για ό,τι έρθει στο μέλλον και να προσπαθεί το παραπάνω με διάφορους τρόπους.

Στέλνοντας επιστολές για παράδειγμα...

Η ιστορία θα δείξει.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ