Μια τεράστια προσπάθεια για γέννηση meme που θέλει να κρύψει έναν ατελείωτο συντηρητισμό

«Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους», είπε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας χθες και όλοι αμέσως χαχάνισαν. Βλέπετε, δεν ήταν πρώτη φορά που κατά τη διάρκεια ομιλίας του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ είχαμε μια meme ατάκα και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία.

Μια τεράστια προσπάθεια για γέννηση meme που θέλει να κρύψει έναν ατελείωτο συντηρητισμό
ΠΡΟΒΟΛΗ

Βέβαια, το σεξιστικό της συγκεκριμένης έκφρασης (δεν θα σας το πούμε εμείς ποιο είναι, μεγάλα παιδιά, είστε βρείτε το) το προσπερνάμε, άλλωστε όταν το λένε οι άλλοι εμπεριέχει σεξισμό, όταν το λέει ο Κουτσούμπας είναι γλυκούλι, όσο γλυκό και όχι ομοφοβικό ήταν και το «απροκάλυπτη επίθεση στα δικαιώματα του παιδιού με τον μανδύα της προόδου και της ίσης μεταχείρισης» που έγραψε ο Ριζοσπάστης όταν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Αλλού είναι το ζήτημα εδώ και αφορά ένα και μόνο πράγμα, την απουσία πολιτικού λόγου του ΚΚΕ.

Βλέπετε, το κομμουνιστικό κόμμα, το πιο ιστορικό κόμμα ίσως στην Ευρώπη, με σπουδαίους αγώνες και ιστορία πίσω του, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να έχει και πολιτικό λόγο αντάξιο των παραπάνω. Παρά ταύτα όμως, φαίνεται πως προσπαθεί να κρύψει μια παρωχημένη άποψη για την κοινωνία πίσω από έναν ατελείωτο αγώνα κυνηγιού meme.

Μην κάνετε ότι δεν γνωρίζετε, λίγο να μπείτε στο Luben (που κουβαλάει στις πλάτες του το ΚΚΕ χρόνια τώρα) θα δείτε πολλά βίντεο με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να μιλάει για φυντάνια, να λέει «αυτοί είστε», να απαγγέλλει ποιήματα για τη Λιβαδειά και να αναρωτιέται πότε άνοιξε κάποιο κανάλι.

Βασικά, θα τον δείτε σε κάθε βίντεο και θα πείτε σίγουρα πόσο γαμάτος τύπος είναι. Και εγώ το έχω κάνει και όλοι μας. Α, και αν τυχόν κάνει και κάποια ομοφοβική δήλωση, μπορεί να γραφτεί κανένα άρθρο που διαφωνεί μαζί του και και μετά «έλα οκ, πάμε παρακάτω».

Από τα παραπάνω φυσικά τι λείπει; Ο πολιτικός λόγος.

Βλέπετε, αυτός παραμένει ίδιος εδώ και πολλά πολλά χρόνια και δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε και να εμπνεύσει, για αυτό κρύβεται πίσω από ωραία και υπεργαμάτα memes.

Ο ίδιος πολιτικός λόγος μάλιστα, επειδή δεν μπορεί να κοντράρει το σύγχρονο, την ανάγκη και την επιθυμία της κοινωνίας, όταν αναφέρεται σε αυτό το κατηγορεί ότι είναι εκείνο που δεν έχει πολιτικό λόγο, λέγοντας «ψάξατε πολύ για να βρείτε αυτό το φυντάνι;».

Εξαιρετικός πολιτικός λόγος...

Δεν γνωρίζω, μπορεί να είμαι και ο ίδιος παράξενος, μπορεί όμως και το ίδιο το ΚΚΕ να είδε τα ποσοστά του να ανεβαίνουν και να αγχώθηκε ότι πρέπει να πάρει ευθύνη, αλλά κάτι δεν μου κολλάει εδώ ρε γαμώτο.

Να είσαι το πιο ιστορικό κόμμα στην Ελλάδα και να βασίζεσαι σε πιασάρικες ατάκες που τις προωθεί ένα απ' τα πιο καλά σάιτ στη χώρα, ταιριάζει αυτό;

Ίσως να είμαι εγώ ο παράξενος. Ίσως και απ' την άλλη το ΚΚΕ να έβγαλε το πρώτο «κάπα» απ' το όνομα του και απλά να συντηρείται στη γωνία του. Μπορεί και αυτό...

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ