Όχι να φωνάζουν και οι δεξιούληδες υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών - Ήταν οι πρώτοι που δεν την τήρησαν

Και ξαφνικά χαμός για τη συμφωνία των Πρεσπών τις τελευταίες ημέρες. Βλέπετε η Σιλιάνοφσκα, πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, αποκάλεσε τη χώρα της σκέτο «Μακεδονία», γεγονός που ήταν αρκετό να εξοργίσει την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όχι να φωνάζουν και οι δεξιούληδες υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών - Ήταν οι πρώτοι που δεν την τήρησαν
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητάει απεγνωσμένα να τηρηθεί η συμφωνία που είχε υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας το 2019 και ο ίδιος πολέμησε, καθώς ακόμα και η Ευρώπη ασκεί πιέσεις στη γείτονα χώρα για κατοχύρωση της.

Και τότε ξεκίνησε ένα απ' τα πιο αστεία σκηνικά που είδαμε τον τελευταίο καιρό, με τη Νέα Δημοκρατία να παλεύει να κατοχυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Ναι καλά διαβάσατε, δεν είναι troll.

Το κόμμα που έκανε σημαία του τη μάχη που έδινε κατά αυτής και τους Ελληναράδες βουλευτές που έτρεχαν στα συλλαλητήρια πλάι με ό,τι πιο ακροδεξιό έχει η χώρα, τώρα άλλαξε τακτική.

Ο στόχος επιτεύχθηκε τότε, μαζί με τον χυδαίο τρόπο που καπηλεύτηκε την τραγωδία στο Μάτι, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να πάρει την κυβέρνηση ΚΑΙ με την εναντίωση της στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές του υπήρξαν, έστω και άτυπα, οι πρώτοι ιστορικά που δεν την τήρησαν.

Και τώρα φωνάζουν υπέρ της. Τώρα που ήρθαν τα δύσκολα.

Κοιτάξτε όμως, επειδή η δεξιά αυτού του τόπου (κόμματα, βουλευτές αλλά και ψηφοφόροι) συνήθιζαν πάντοτε να είναι χυδαίοι και τελευταία έχουν ξεφύγει πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια θεματάκια.

Αρχικά ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα και τη στάση του, καθώς η αγωνία της ΝΔ μαζί με αυτή της Ευρώπης δείχνουν ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν ήταν «προδοσία» αλλά κάτι σημαντικό και ωφέλιμο για την Ελλάδα.

Επίσης, ό,τι κι αν συμβεί, όσο και αν σκούζουν οι δεξιοί, πρέπει να γραφτεί ότι οι ίδιοι ήταν απέναντι σε αυτήν όσο και αν προσπαθήσουν να την καπηλευτούν στο μέλλον (γιατί θα το κάνουν).

Και τρίτον και κύριο, όχι να φωνάζουν και οι δεξιούληδες υπέρ της συμφωνίας. Εκεί είναι τόσα χρόνια, μπορούσαν να κάνουν κινήσεις να κατοχυρωθεί, δεν έκαναν κάτι και όποιο κόλλημα σε αυτή θα αποτελεί προδοσία από πλευράς τους αλλά και ανικανότητα.

Τα λέμε για να υπάρχουν αυτά, γιατί δεν τους είναι τίποτα να καπηλεύονται την ιστορία. Περίπου 100 χρόνια τώρα...

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ