Ας παραλύσει η Αθήνα για έναν τελικό

Κανένα σχέδιο, κανένα πλάνο, καμία λογική.

Ας παραλύσει η Αθήνα για έναν τελικό
ΠΡΟΒΟΛΗ

Και έχουμε τελικό σήμερα, όλα έτοιμα. Έτοιμος ο Ολυμπιακός, έτοιμη η Φιορεντίνα, έτοιμη (;) και η Νέα Φιλαδέλφεια για το μεγάλο ματς του Conference League.

Ραντεβού με την ιστορία έχει η ομάδα του Πειραιά σήμερα και δικαίως. Μεγάλες ανατροπές, μεγάλες εμφανίσεις και εκατομμύρια φίλαθλοι έτοιμοι για το σπουδαίο γεγονός, το οποίο έχει μεγαλύτερη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς ότι το ματς γίνεται στην Αθήνα και ο Ολυμπιακός είναι όχι τυπικά, αλλά πρακτικά κατά μια έννοια, γηπεδούχος.

Βέβαια υπάρχει και η ανησυχία ότι ο τελικός γίνεται στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, κάτι που τρομάζει τους πάντες καθώς δεν έχουν δει και λίγα τα μάτια μας με τα επεισόδια.

Αλλά η αστυνομία φαίνεται έτοιμη. Βασικά έτσι νομίζουμε.

Δέκα ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, και επειδή η ανικανότητα και ο φόβος έχουν χτυπήσει κόκκινο, αποφασίστηκε μια ολόκληρη πόλη, τέσσερα εκατομμύρια άτομα, να μην κυκλοφορούν με ηλεκτρικό μετά τις 5.

Στη Φιλαδέλφεια μάλιστα μόνο με χαρτί αστυνομίας θα κινούνται οι κάτοικοι, ενώ αν τύχει και κανείς φοράει άλλη μπλούζα πέραν του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα θα απαγορεύεται. Σχολεία κλειστά, άλσος κλειστό επίσης και φυσικά απαγορεύονται τα ντελίβερι.

Άρα αν τύχει κανείς εργαζόμενος να θέλει να γυρίσει με τα μέσα απ' τη δουλειά του ίσως και να μην μπορεί, ενώ αν κάποιος έφηβος πάει παραλία με μπλούζα Μίλαν θα είναι παράνομο. Ενώ αν πεινάσεις και θες σουβλάκια, τράβα να σε κόψει η λόρδα.

Γιατί η Ελληνική Αστυνομία που άφησε έναν ολόκληρο λόχο να έρθει απ' την Κροατία και να σφάξει ένα άτομο στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα για να είναι ασφαλής ο τελικός.

Δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει πλάνο και προφανώς αγνοείται και η λογική.

Για αυτό και σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου, οι εργαζόμενοι της Αθήνας ίσως να έχουν προβλήματα με τις δουλειές τους, οι κάτοικοι της Φιλαδέλφειας θα είναι φυλακισμένοι και όσοι είναι στις γύρω περιοχές θα περιοριστούν σε αυτές.

Βλέπεις δεν μπορούν να περιορίσουν τους 100-200 ανεγκέφαλους των ομάδων, για αυτό δημιουργούν προβλήματα στους τέσσερα εκατομμύρια... λογικούς που θέλουν απλά να κινούνται στην πόλη τους.

Ελλάδα 2.0, παράνοια και ανικανότητα.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ