Πιο τραγικοί και απ’ τον Αισχύλο

Τραγωδία, η, θηλυκό,

Γεγονός που συγκλονίζει με το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε

Πιο τραγικοί και απ’ τον Αισχύλο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ακολουθεί ένα μονόπρακτο σύγχρονης τραγωδίας (ας πούμε κάτι σαν τους «Πέρσες» του Αισχύλου). Στο ρόλο του χορού, οι σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ημερομηνία: Μάρτιος, 2020.
Σκηνικό: Μέγαρο Μαξίμου.

Χορός: Πρόεδρε, έχουμε μια καταπληκτική ιδέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς οι Θεοί μας ευνόησαν και χτύπησε πρώτα άλλες, μεγάλες χώρες, εμπορευματικούς κυρίως κόμβους, καταχείμωνο.
Θα εφαρμόσουμε το πρώτο lockdown. Ύστερα, θα βγεις και θα εξηγήσεις «Πως νικήσαμε τον Κορονοϊό» και πως «όπως κερδίσαμε την μάχη της Υγείας, θα νικήσουμε και στον πόλεμο της οικονομίας».
Δεν χρειάζεται να καταλαβαίνεις τι λες, θα στα γράψουμε.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, δεν θα ενισχύσουμε το σύστημα υγείας με προσωπικό, ΜΕΘ και μέσα ατομικής προστασίας, νεοφιλελεύθεροι είμαστε άλλωστε, ευκαιρία να πλουτίσουν τα ιδιωτικά κέντρα υγείας με πανάκριβα τεστ που φυσικά ούτε θα συνταγογραφούνται, ούτε θα παρέχονται προφανώς δωρεάν (γέλια).
Εν μέσω πανδημίας -και αφού είχαμε προλάβει να ρίξουμε την οικονομία σε υφεσιακό ρυθμό από το 4ο τρίμηνο του 2019- θα προσλάβουμε χιλιάδες αστυνομικούς, θα αγοράσουμε κατασταλτικό εξοπλισμό και στόλο οχημάτων, ώστε να ρίχνουμε ξύλο σε πιτσιρικάδες στις πλατείες και διαδηλωτές.
«Η αναστολήν εργασίας και η καταστολήν των πολιτών, εστί δε ουσία διακυβερνήσεως», όπως λέει και ο μεγάλος μας ποιητής, Μέτζης του Νέουκτη από το Ελικικόν όρος.

Ακολούθως, πάντα εν μέσω εγκλεισμού, θα αυξήσουμε με νομοσχέδιο, τον αριθμό μαθητών στις υπάρχοντες αίθουσες, χωρίς περαιτέρω διαρρύθμιση, χωρίς προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, δίνοντας παγούρια, τεράστιες μάσκες και αργότερα κουβέρτες δια το ανοιγοκλείσιμο των παραθύρων εν τη τάξει.
Είναι επίσης μεγάλη ευκαιρία για ένα (αντι)περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που θα αναλάβει ο πάντα πρόθυμος, Κωστής Χατζηδάκης, όπου και θα παραδώσουμε τον φυσικό μας πλούτο προς εκμετάλλευσιν και θα καταργήσουμε ιδεοληψίες όπως η προστασία του περιβάλλοντος.

Εδώ δώσε προσοχή πρόεδρε. Όταν λήξει το πρώτο lockdown και αφού θα περνάμε διαρκώς νομοσχέδια κατά των εργαζομένων, θα ανοίξουμε χωρίς σχέδιο τον τουρισμό, θα αυξήσουμε την πληρότητα σε πλοία και αεροπλάνα και όταν αυξηθούν τα κρούσματα, θα ρίξουμε την ευθύνη στους ανεύθυνους νέους που έκαναν αχαλίνωτο σεξ το καλοκαίρι.
Δεν θα κάνουμε στοχευμένα και πολλά τεστ. Άστοχα και λίγα, δεν πειράζει.
Θα φροντίσουμε, επίσης η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας να είναι του χεριού μας και όσο πιο θρήσκα γίνεται, ώστε οι πιστοί να μεταλαμβάνουν στις εκκλησίες, μαζικά, χωρίς ενοχές και φόβο.
Επίσης, η πανδημία και ο εγκλεισμός, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δίνουμε απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, με αδιαφανείς και fast track διαδικασίες.

Kατα τη διάρκεια όλων αυτών και αφού οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να παστώνονται σαν σαρδέλες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα εξηγήσουμε εις τον Σωτήρη, ότι πρέπει να δηλώσει πως «δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις στα Μέσα Μεταφοράς και οι επιβάτες θα πρέπει να αποφεύγουν το συνωστισμό».

Όταν τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξηθούν, όπως θα μας έχουν ενημερώσει επιστημονικές πανεπιστημιακές μελέτες, τις οποίες θα αγνοήσουμε, θα πάμε σε δεύτερο lockdown το Νοέμβριο, ενώ την ίδια ώρα θα αφήσουμε ανεξέλεγκτους τους αγριόχοιρους του Χρυσοχοΐδη, να κάνουν τη βρώμικη δουλειά και να σαπίζουν στο ξύλο όποιον αντιδράει.

Αυτό το lockdown θα κρατήσει τουλάχιστον 5-6 μήνες (μην ανησυχείς, θα το σπάσουμε στα τρία) και οι πολίτες θα ιδρυματοποιηθούν πλήρως στέλνοντας sms ακόμα και για να πετάξουν τα σκουπίδια στον κάδο της γειτονιάς τους.
Τα σχολεία και τα καταστήματα θα ανοιγοκλείνουν σαν ακορντεόν και ο φόβος θα λειτουργεί υπέρ μας.

Είναι σημαντικό να επιδείξουμε άτεγκτο αυταρχισμό, απαγορεύοντας τα Σαββατοκύριακα ακόμα και την κυκλοφορία μετά τις 6 το απόγευμα. Έτσι, γιατί γουστάρουμε.
Με αυτό τον τρόπο, θα πετύχουμε ταυτόχρονα δύο στόχους: Σοκ και δέος από την ηλιθιότητα του μέτρου, αλλά και τον συνωστισμό των πολιτών στα σούπερ μάρκετ.
Έτσι και αλλιώς θα αυξηθούν πάλι τα κρούσματα, καθώς δεν θα έχουμε προχωρήσει σε καμία βελτίωση στα μέσα μεταφοράς, προβλέψεις για τους εργασιακούς χώρους και τα σχολεία, άρα θα επικαλεστούμε και πάλι την ατομική ευθύνη.

Εσύ φυσικά θα μπορείς να κάνεις ανέμελα ποδήλατο στην Πάρνηθα, η κυρία Μαρέβα εντούρο σε εθνικό δρυμο και να συμμετέχεις σε κορωνο-τσιμπούσι στην Ικαρία, χωρίς να ανοίξει μύτη.
Όχι, μην ανησυχείς κανείς δεν θα αντιδράσει, έχουμε δώσει πάνω από 30 εκατομμύρια σε κάθε πιθανό και απίθανο Μέσο Ενημέρωσης.
Και στο κάτω κάτω, τι τον έχουμε τον Κουφοντίνα και τα Εξάρχεια, αν δεν μπορούμε κάθε τρεις και λίγο να αλλάζουμε την ατζέντα με τάξη, ασφάλεια και τρομοκρατία;

Και να μην ξεχάσουμε. Εκεί γύρω στον Μάρτιο του 2021, αφού θα έχουν αποτύχει παταγωδώς όλα τα αυστηρά lockdown, θα επεκτείνουμε -και πάλι- αυτό του Νοεμβρίου, που ποτέ δεν σταμάτησε και θα το ονομάσουμε «έξυπνο lockdown».
Θα είναι τόσο έξυπνο που θα βάλουμε τον Χαρδαλιά να ανακοινώσει πως πλέον απαγορεύονται οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο για άσκηση (sms 6).
Χα χα, ναι πρόεδρε, τον ίδιο αγροίκο που λίγες μέρες πριν, στις 10 Φεβρουαρίου, είχε δηλώσει πως «Δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με sms 6, διότι αυτό θα ήταν μια ταξική επιλογή, σε βάρος των συμπολιτών μας που ζουν σε πυκνοκατοιμημένες ή λιγότερο προνομιούχες περιοχές, χωρίς άμεση δυνατότητα πρόσβασης σε χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής».
Επίσης, άλλο ένα έξυπνο μέτρο θα είναι το δικαίωμα του αστυνομικού να ακολουθεί τον πολίτη -για να διαπιστώσει αν λέει αλήθεια- όταν χρησιμοποιεί τον κωδικό 4 για παροχή βοήθειας. 

Την ίδια ώρα θα καταγράφεται μεγάλη αύξηση της θνησιμότητας (excess mortality) στην Ελλάδα, από την οποία πολύ λιγότερο από το μισό θα οφείλεται επίσημα σε επιβεβαιωμένους θανάτους από κορονοϊό.
Να το κάνουμε πιο απλό, για να το καταλάβεις πρόεδρε: Μιλάμε για θανάτους που προήλθαν από άλλες παθήσεις, οι οποίες είτε δεν έτυχαν έγκαιρης θεραπείας λόγω πληρότητας ΜΕΘ και κατάρρευσης του ΕΣΥ, είτε επειδή οι ασθενείς πήγαν μοιραία καθυστερημένα στο νοσοκομείο, από φόβο μήπως κολλήσουν τον ιό.

Κύριε Πρόεδρε, δεν καιγόμαστε να καταπολεμήσουμε τον ιό. Αυτό θα γίνει κάποια στιγμή όταν ολοκληρώσει τον βιολογικό του κύκλο και με τα εμβόλια.
Τότε θα βγεις θριαμβευτικά και θα πεις αυτό που είπες και τον Μάιο του 2020. «Όπως νικήσαμε τον κορονοϊό, έτσι θα κερδίσουμε και στον πόλεμο της οικονομίας».

Όχι, δεν θα σε πάρουν με τις πέτρες. Δεν τους έχει μείνει δύναμη πια.
Όποιος όμως τολμήσει, γι αυτό υπάρχει ο Μιχάλης κύριε Πρόεδρε.

Να είσαι περήφανος κύριε πρόεδρε.
Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη χώρα που να έχει εφαρμόσει -τόσο μεθοδικά- το πιο μακρόχρονο, αντιδημοκρατικό και σκληρό
lockdown, χωρίς αποτελέσματα, με τόση ανεπάρκεια και χωρίς βοήθεια στους εξαθλιωμένους οικονομικά και ψυχολογικά πολίτες.

Μετά από αυτό, μπορείς να καταστρέψεις ότι θα έχει απομείνει.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ