Σπύρος Γραμμένος: Με το θάρρος της γνώμης, της ψυχής και της μουσικής του

Όταν κανονίζαμε με τον Σπύρο Γραμμένο να κάνουμε αυτό το podcast για το 2020mag.gr, με ρώτησε αυθόρμητα: «Ωραία, τι έχεις στο μυαλό σου να κάνουμε;». Σκέφτηκα πως τα ήθελα όλα: να μας διηγηθεί τη μουσική του ιστορία, να τον ακούσουμε να τραγουδάει ζωντανά, να μας πει τι πιστεύει για όλα όσα ζούμε, να μας μιλήσει για όλα όσα νιώθει. «Θα έχουμε τον Σπύρο Γραμμένο και θέλω να το γιορτάσουμε», ήταν η απάντησή μου. Κι εκείνος πήρε την κιθάρα του, κάθισε απέναντί μου και η γιορτή ξεκίνησε.

Σπύρος Γραμμένος: Με το θάρρος της γνώμης, της ψυχής και της μουσικής του

Η αλήθεια είναι πως τον είχα μελετήσει αρκετά. Ό,τι κι αν προγραμματίζεις να κάνεις σε ένα podcast, όμως, όταν φιλοξενείς τον Σπύρο Γραμμένο -και μάλιστα με την κιθάρα του- οφείλεις να το αναιρέσεις. Είναι χείμαρρος και το ήξερα, οπότε αφέθηκα στην ορμητική ροή του και ανταμείφθηκα: κάπως έτσι ξεπήδησαν σοβαρές και αστείες ιστορίες από το παρελθόν του που δεν γνώριζα, live ερμηνείες του σε τραγούδια που δεν περίμενα και πολλά πολλά άλλα. Όλα συλλεκτικά, όλα από καρδιάς, όλα πολύτιμα.

Παρουσίαση: Δημήτρης Παπαβομβολάκης

 

  • Επιμέλεια ήχου, μίξη, mastering: Αντώνης Παπαβομβολάκης (Music Row Studio)
  • Photography: Thomas Arsenis
  • Artwork: ITSppak
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.