Μυρτώ Αλικάκη: Δεν είμαστε κάποιου είδους «διασκεδαστές» (podcast)

«Νιώθω ότι ζω σε μια χώρα που δεν στηρίζει ούτε την τέχνη, ούτε την παιδεία ούτε τον πολιτισμό. Είναι τακτική το να επενδύουν στην Άμυνα και όχι στον πολιτισμό» 

Μυρτώ Αλικάκη: Δεν είμαστε κάποιου είδους «διασκεδαστές» (podcast)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το βράδυ πριν την συνέντευξη με την Μυρτώ Αλικάκη, άκουσα (και όχι είδα) την ραδιοφωνική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, μαζί με το Νίκο Ψαρρά, «Το Κουνούπι» σε σκηνοθεσία της Ζέτης Φίτσιου. 

Μια παράσταση, ένα ηχητικό θέατρο καλύτερα, που σου δίνει την ελευθερία να δημιουργήσεις το δικό σου περιβάλλον και τις δικές σου εικόνες. Η αλληγορία του σεναρίου, το Κουνούπι που σε αφυπνίζει, μαζί με πολλά άλλα ακόμη που έρχονται στην πορεία, γέννησε πολλά ερωτήματα τα οποία απάντησε η Μυρτώ στο podcast.

Η Μυρτώ μίλησε για τα κουνούπια που μας «ενοχλούν», για τις ευθύνες που είναι συνυφασμένες με την ευτυχία και τόνισε την ανάγκη να μην αποφεύγουμε καμία συζήτηση με τον εαυτό μας καθώς αυτός είναι και ο μόνος δρόμος προς την αλήθεια. Υπενθύμισε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι ηθοποιοί και όσοι εργάζονται στην τέχνη δεν είναι «διασκεδαστές», ούτε αόρατοι και ότι χρειάζονται την στήριξη για να επιβιώσουν.

Επιμέλεια ήχου/Παραγωγή: Αντώνης Παπαβομβολάκης (Music Row Studio)

Artwork: jordan_pyro

WHO’S WHO

Η Μυρτώ Αλικάκη είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Καρόλου Κούν ενώ έχει φοιτήσει και στην σχολή Γαλλικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης.

Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες «Καβάφης» του Γ. Σμαραγδή, «Ο αδελφός μου κι εγώ» του Α. Κόκκινου, «Black out» του Μ. Καραμαγγιώλη (το βραβείο ερμηνείας Α’ Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), «Μαύρο γάλα» του Ν. Τριανταφυλλίδη και «Κάτω απ’ τα’ άστρα» του Χ. Γεωργίου.

Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε  σε πολλές σειρές όπως: «Αναστασία», «Απών», «Η ζωή μας μια βόλτα», «Η αίθουσα του θρόνου», «Singles», «10η εντολή», «Αν μ’ αγαπάς» κ.α..

Στο θέατρο έχει παίξει στις παραστάσεις «Επαγγελματίας Πυγμάχος» σκην. Δ. Παπαδόπουλου θέατρο οδού Κεφαλληνίας, «Δον Ζουάν»  σκην. Ν. Μιλιβόγεβιτς Εθνικό Θέατρο, «Καληνύχτα» σκην. Μ. Λαμπροπούλου Θέατρο Αμόρε, «Έγκλημα και τιμωρία» σκην. Ν.Μιλιβόγεβιτς Θέατρο Αμόρε, «Τουρκαρέ» σκην. Γ. Χουβαρδά  Θέατρο Αμόρε, «Θηλιά» σκην. Π.Ζούλια Θέατρο Χώρα, «Harvest» σκην. Μ. Κουγιουμτζή Θέατρο Τέχνης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ