Λίλα Μπακλέση: «Ζούμε σε μια πατριαρχική κοινωνία, που διαλύει και τους άντρες»

«Ζούμε σε μια κοινωνία που είναι πατριαρχική, πώς να το κάνουμε. Και η πατριαρχία διαλύει και τους άντρες. Οι άντρες στα 30-35, αν δεν έχουν την επιτυχία που το σύστημα τους έχει επιβάλλει, νιώθουν... άχρηστοι»

Λίλα Μπακλέση: «Ζούμε σε μια πατριαρχική κοινωνία, που διαλύει και τους άντρες»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Είναι πολλές φορές που οι κουβέντες που λέγονται με τους καλεσμένους στο σαλονάκι του Αντώνη στο Περιστέρι, λίγο πριν μπούμε στο στούντιο, είναι τόσο ωραίες που αναρωτιέμαι τί άλλο θα γράψουμε. «Α ναι, έχουμε και την συνέντευξη» λέω στον Αντώνη.

Υποδεχτήκαμε την Λίλα απογευματάκι και τις επόμενες ώρες μοιραστήκαμε σκέψεις και ανησυχίες, με ανοιχτά και κλειστά μικρόφωνα, για αυτό τον κόσμο που ζούμε και για οτιδήποτε μας απασχολεί. Όταν ήρθε η ώρα να φύγει, έχοντας νυχτώσει πλέον, μείναμε όλοι με την ωραία αίσθηση που σου αφήνει μια κουβέντα γεμάτη ουσία. Μια κουβέντα που σου υπενθυμίζει την ιδιαίτερη αίγλη της επικοινωνίας. 

Η Λίλα Μπακλέση γύρισε τον χρόνο πίσω στην στιγμή που τα άλλαξε όλα, όταν και συνειδητοποίησε ότι θα γίνει ηθοποιός, μίλησε για τις ερωτήσεις που θα έκανε στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, για τους δρόμους των ανθρώπων που δεν συμβαδίζουν εσαεί, για την τέχνη που δέχεται πόλεμο επειδή μπορεί να αφυπνίσει και τόνισε ότι στην τοξική πατριαρχική κοινωνία που ζούμε, οι γυναίκες πνίγονται από τον φόβο και τις απειλές και οι άντρες από την επιτυχία που το σύστημα τους επιβάλλει. 

WHO'S WHO

Η ηθοποιός Λίλα Μπακλέση, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι αριστούχος απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και από τότε δουλεύει ανελλιπώς στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Στον κινηματογράφο, έχει συνεργαστεί με τους Παναγιώτη Φαφούτη, Έκτορα Λυγίζο, Ορφέα Περετζή, Bernard Chauly και συμμετείχε στην Ευτυχία (2019) του Άγγελου Φραντζή. Στην τηλεόραση, έχει συμμετάσχει στις σειρές "Ταμάμ" (2014) και "Ου φονεύσεις" (2018-2019) των Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρας Σακαλή.
Στο θέατρο, έχει συνεργαστεί με τους Σωτήρη Χατζάκη, Γιάννη Κακλέα, Κίρκη Καραλή, Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και έχει ερμηνεύσει και σκηνοθετήσει μαζί με την Άρτεμις Γρύμπλα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή την παράσταση "Οι κάτω απ'τ'αστέρια" σε κείμενο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ