«Το “Να σε δω να γελάς” είναι ό,τι πιο ροκ έχουμε γράψει» (podcast)

Τα Κίτρινα Ποδήλατα επιστρέφουν στο Club του Σταυρού του Νότου στις 13, 20 και 27 Νοεμβρίου, διαλέγοντας για την παράστασή τους τον τίτλο «Να σε δω να γελάς», αφού -όπως εξηγούν στον Δημήτρη Παπαβομβολάκη- η χαρά είναι στις μέρες μας η πιο επαναστατική πράξη.

«Το “Να σε δω να γελάς” είναι ό,τι πιο ροκ έχουμε γράψει» (podcast)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όταν έχεις μεγαλώσει με κάποιους συναδέλφους στην ίδια γειτονιά, όπως τυχαίνει να συμβαίνει στην περίπτωσή μας με τον Γιώργο και τον Αλέξανδρο Παντελιά, τα Κίτρινα Ποδήλατα, τότε η οικειότητα και ο κοινός κώδικας επικοινωνίας είναι ένα γκολ που έχει ήδη μπει από τα αποδυτήρια.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στη συνάντησή μας στο στούντιο του 2020mag.gr για την ηχογράφηση αυτού του podcast. Είπαμε πολλά -σοβαρά και αστεία- εκτός μικροφώνου και, καμιά ώρα μετά, μπήκαμε στο booth και συνεχίσαμε και εντός μικροφώνου την κουβέντα μας, επικεντρώνοντάς τη στη μουσική.

Μιλήσαμε για τα 20 και πλέον χρόνια που μετρούν στη δισκογραφία, για τον τρόπο που έγραφαν και γράφουν τα τραγούδια τους, για το τι σημαίνει καταξίωση για εκείνους. Θυμηθήκαμε τη μεγάλη συναυλία τους στο “Παλλάς”, αλλά και την πολυαναμενόμενη γιορτή για τα 20 χρόνια τους που δεν έγινε ποτέ, καθώς έπεσε “θύμα” της πανδημίας.

Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησής μας, δεν ένιωσα ούτε μια στιγμή ότι είναι από τους καλλιτέχνες που τους αρέσει να περιαυτολογούν ή ότι έχουν τοποθετήσει τον εαυτό τους σε κάποιο καλλιτεχνικό βάθρο. Με αφορμή τη δική τους πορεία, αναφέρθηκαν πολλές φορές στα νέα παιδιά που παίζουν μουσική, με φανερή την αγωνία τους να υπάρξει συνέχεια στις μπάντες της ελληνικής ροκ σκηνής, που τόσα χρόνια οι ίδιοι εκπροσωπούν επάξια.

Το τέλος της κουβέντας μας τους βρήκε γεμάτους ενέργεια για την επιστροφή τους στο Club του Σταυρού του Νότου στις 13, 20 και 27 Νοεμβρίου, την οποία αντιμετωπίζουν ως μία επιστροφή στη γιορτή, εξηγώντας μας πως η χαρά είναι στις μέρες μας η πιο επαναστατική πράξη.

Θα είμαστε εκεί να γιορτάσουμε μαζί τους, με την ευχή σύντομα οι χώροι να μπορούν να φιλοξενήσουν το σύνολο του κοινού χωρίς περιοριστικά μέτρα, κάτι που, όπως τόνισαν ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος, είναι και η δική τους μεγάλη ευχή.

Ηχογράφηση/μίξη ήχου: Αντώνης Παπαβομβολάκης

Επικοινωνία: zuma communications

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ