Βιβλίο: 6 νέοι τίτλοι από τις εκδόσεις Πατάκη

Οι εκδόσεις Πατάκη επιστρέφουν δυναμικά με νέες κυκλοφορίες για όλα τα αναγνωστικά γούστα.

Βιβλίο: 6 νέοι τίτλοι από τις εκδόσεις Πατάκη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν 6 νέους τίτλους που κυκλοφόρησαν τον περασμένο μήνα και περιλαμβάνουν τα πάντα: ιστορία, λογοτεχνία, κόμικ και πολιτική!

«ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ», της Σάσα Μαριάννα Ζάλτσμαν

Το µυθιστόρηµα της Σάσα Μαριάννα Ζάλτσµαν, «ασυµβίβαστο και µε την καλύτερη έννοια πολιτικό», µιλάει για την ταυτότητα αλλά και για την ασίγαστη λαχτάρα για ζωή. Είναι ένα βιβλίο για την ιστορία του εικοστού αιώνα και τις απτές συνέπειές της στον εικοστό πρώτο.

«ΕΠΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ», της Samanta Schweblin

Τα Επτά άδεια σπίτια µιλούν για τα ανθρώπινα τραύµατα και τα άγχη, για τη µοναξιά, για την παρερµηνεία των προθέσεων, για τις µικρές και µεγάλες παρεξηγήσεις στην καθηµερινή ζωή. Επτά αριστοτεχνικές ιστορίες λακωνικού ύφους, που φωτίζουν το ανοίκειο, αλλάζοντας την εικόνα µας για το τι είναι «κανονικό», και τιµήθηκαν µε το Διεθνές Βραβείο Διηγήµατος Ribera del Duero. 

«ΞΗΜΕΡΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΗ ΜΕΡΑ», των Τάσου Ζαφειριάδη και Θανάση Πέτρου

Ένα αριστουργηματικό graphic novel σε κείμενο του Τάσου Ζαφειριάδη και εξαιρετικά σχέδια από τον Θανάση Πέτρου, βασισμένο σε μία ηχογραφημένη αφήγηση για τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41. 

«ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ», του Άλαν Φερστ

Το νέο συναρπαστικό βιβλίο του δεξιοτέχνη του ιστορικού κατασκοπικού µυθιστορήµατος Αμερικανού συγγραφέα. Κατεχόμενο Παρίσι, 1942. Οι γερμανικές αρχές κατοχής βρίσκονται σε κάθε γωνιά της σκοτεινής, επικίνδυνης και πανέμορφης πόλης, το ίδιο όμως και οι θύλακες της Γαλλικής Αντίστασης, που αγωνίζονται κρυφά ενάντια στον Χίτλερ. 

«Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ», του Odd Arne Westad

Ο διακεκριμένος Νορβηγός ιστορικός Odd Arne Westad, επιχειρεί μια νέα προσέγγιση στο φαινόμενο του Ψυχρού Πολέμου, εστιάζοντας στο πώς ο στρατιωτικός και ο ιδεολογικός ανταγωνισμός επηρέασε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το βιβλίο αυτό, χάρη στη σφαιρική και πρωτότυπη οπτική του, βοηθά στην κατανόηση του Ψυχρού Πολέμου και προσφέρει μια συναρπαστική νέα ιστορία για το πώς δημιουργήθηκε ο σημερινός κόσμος. 

«Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ», του σερ Ian Kershaw

Ο Βρετανός ιστορικός Ian Kershaw, είναι η κορυφαία, ίσως, αυθεντία για τον Χίτλερ και το Τρίτο Ράιχ, το έργο του οποίου επανακαθόρισε τον τρόπο με τον οποίο εξετάζουμε αυτή την περίοδο της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας. Η Ναζιστική δικτατορία αποτελεί ορόσημο στην ιστοριογραφία του, καθώς καλύπτει τα κυριότερα θέματα στα οποία επικεντρώνεται η μελέτη του ναζισμού και καταγράφει, αναλύει και αξιολογεί τις ιστοριογραφικές αντιπαραθέσεις που εκδηλώθηκαν στην προσπάθεια κατανόησης και ερμηνείας της ναζιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ