Ανοίγει τις πόρτες της η 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως και τις 28 Νοεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Helexpo στη Θεσσαλονίκη.

Ανοίγει τις πόρτες της η 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού έχει τη χαρά και την τιμή να αναγγείλει ότι η 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως και τις 28 Νοεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Helexpo στη Θεσσαλονίκη.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ τιμώμενη χώρα για το 2021 θα είναι η Γερμανία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, το Goethe-Institut και το πρόγραμμα Litrix.de, σε συνεργασία με το ΕΙΠ έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους εκπροσώπους του κλάδου του βιβλίου και τους λάτρεις της λογοτεχνίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναγνώσεις, πάνελ, εργαστήρια, εκθέσεις, διαδικτυακό πρόγραμμα με παρουσιάσεις ειδικών, καθώς και θεματικές συλλογές βιβλίων. Παράλληλα, στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, με τη σφύζουσα πολιτιστική ζωή, θα πραγματοποιηθούν λογοτεχνικά δρώμενα και θεματικοί περίπατοι.

Κεντρικό θέμα της φετινής έκθεσης είναι οι «Διαρκείς επαναστάσεις του βιβλίου». Ο τίτλος συνδυάζει τόσο την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση, όσο και τις μεταβολές που κατεγράφησαν την περίοδο του εγκλεισμού πάνω στην αντίληψή μας για το βιβλίο.

Παιδική και Εφηβική Γωνιά

Οι εκδηλώσεις για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς αποτελούν έναν από τους δυναμικότερους πόλους έλξης της ΔΕΒΘ. Οι πολλαπλές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις τόσο της τρέχουσας παραγωγής βιβλίων όσο και καίριων θεμάτων που αφορούν στην κοινωνική και σχολική ζωή όλων των συντελεστών της Εκπαίδευσης, τους γονείς και βέβαια, τα ίδια τα παιδιά και τους εφήβους. Τη φετινή χρονιά η Παιδική και Εφηβική γωνιά θα εμπλουτιστεί με μαθητικό συνέδριο και δημόσιες συζητήσεις μαθητών με ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Φεστιβάλ, εκδηλώσεις και δράσεις

Η ΔΕΒΘ θα φιλοξενήσει ακόμη το καθιερωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το Φεστιβάλ Μετάφρασης, την Ημερίδα των Βιβλιοθηκονόμων καθώς και παρουσιάσεις νέων εκδόσεων, συζητήσεις με συγγραφείς, θεματικές εκθέσεις και προβολές.

Επαγγελματικές εκδηλώσεις / συναντήσεις

Προγραμματίζεται επίσης σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων για τους επαγγελματίες του βιβλίου με διεθνείς συμμετοχές όπου θα συζητηθούν, με άξονα τη θεματική «Το μέλλον του βιβλίου», ζητήματα που απασχολούν τη διεθνή αγορά στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα, όπως διαμορφώθηκε μέσα από τους περιορισμούς της πανδημίας.

Συγγραφείς της Θεσσαλονίκης

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού θα τιμήσει φέτος τους Θεσσαλονικείς συγγραφείς Μάτση Χατζηλαζάρου (1914-1987) και Ανέστη Ευαγγέλου (1937-1994), ενώ θα διοργανώσει και συζήτηση με θέμα τη λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης.

Η επικοινωνιακή στρατηγική της 18η ΔΕΒ, όπως και το έργο της μέσα από τα Social Media θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή και την υποστήριξη του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και το πρόγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ