Απόψε στις 22.00 στην ΕΡΤ1, το «Μουσικό Κουτί» γράφει ιστορία (videos)

Όσοι έχετε επιλέξει να μη βλέπετε τηλεόραση, απόψε μπορείτε να κάνετε μία εξαίρεση. Το «Μουσικό Κουτί» του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη φιλοξενεί στην πρώτη του εκπομπή για τη νέα χρονιά τον Αλκίνοο Ιωαννίδη σε μία σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση από κοινού με την «ιέρεια» του τραγουδιού Μαρία Φαραντούρη.

Απόψε στις 22.00 στην ΕΡΤ1, το «Μουσικό Κουτί» γράφει ιστορία (videos)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Εδώ και δύο τηλεοπτικές σεζόν, το «Μουσικό Κουτί» αποτελεί, σε μία εποχή όπου η επικοινωνία των μουσικών και των ερμηνευτών με το κοινό έχει να υπερβεί τεράστιες δυσκολίες και εμπόδια, έναν πολύτιμο «ιστό» για τη διατήρηση της σύνδεσης του κοινού με τη μουσική και τους μουσικούς.

Έχω προσωπικά τοποθετηθεί από την πρώτη σεζόν αναφορικά με το τι σημαντικό θεωρώ ότι κομίζει η συγκεκριμένη μουσική εκπομπή στους τηλεοπτικούς δέκτες. Είναι η επιλογή και το συνταίριασμα των καλεσμένων μουσικών και ερμηνευτών που γίνεται με καθαρά καλλιτεχνικό κριτήριο, είτε μιλάμε για καταξιωμένους καλλιτέχνες είτε για νεότερους, ή ακόμα και για πρωτοεμφανιζόμενους. Είναι η αμιγώς ανθρωποκεντρική και «μουσικοκεντρική» προσέγγιση των καλεσμένων από μεριάς των παρουσιαστών-καλλιτεχνών, που τους τοποθετεί σαν φίλους στο σαλόνι μας για να πουν ιστορίες, να παίξουν μουσική και να τραγουδήσουν. Είναι βεβαίως και η άρτια ζωντανή μουσική εκτέλεση των τραγουδιών και οι γεμάτες ταλέντο και φαντασία διασκευές που προκύπτουν από τον μαέστρο Γιάννη Δίσκο και την παρέα των θαυμάσιων μουσικών του, που δημιουργούν προστιθέμενη καλλιτεχνική αξία στο αποτέλεσμα.

Η εκπομπή έχει ήδη χαράξει τη δική της ξεχωριστή ιστορία στην ελληνική τηλεόραση, φιλοξενώντας κορυφαίους μουσικούς και ερμηνευτές εδώ και δύο σεζόν. Ακόμα όμως κι αν ανήκετε στους μουσικόφιλους που δεν βλέπουν τηλεόραση ή απλά δεν έτυχε να παρακολουθήσετε ως τώρα το «Μουσικό Κουτί», απόψε το βράδυ σας προτείνω να ανοίξετε τους δέκτες σας στις 22:00 στην ΕΡΤ1. Θα βρεθούν στον ίδιο καναπέ για να παίξουν μουσική και να τραγουδήσουν μαζί δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες που σπάνια εμφανίζονται στην τηλεόραση, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Μαρία Φαραντούρη, ενώνοντας δύο πολύ σημαντικές γενιές του ελληνικού τραγουδιού, αυτή των μεγάλων Ελλήνων συνθετών, ποιητών και ερμηνευτών και αυτή των σπουδαίων τραγουδοποιών.

Νομίζω πως ποτέ μέχρι απόψε το βράδυ δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε δίπλα δίπλα τους δύο κόσμους που καθορίζουν τον μουσικό μας πολιτισμό να συμπράττουν με έναν τέτοιο φυσικό τρόπο. Θα είναι μία μουσική στιγμή από αυτές που σπάνια καταγράφονται από τις τηλεοπτικές κάμερες και -κυρίως- κάτι που μπορεί να μας οπλίσει με δύναμη και αυτοπεποίθηση για το μέλλον της μουσικής και του τραγουδιού μας. Και στις μέρες ματαίωσης που περνά συνολικά ο Πολιτισμός μας, αυτό αποκτά ζωτική σημασία.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ