«Όλοι και όλες τη Δευτέρα στα Προπύλαια με τα μουσικά μας όργανα - Είμαστε άνεργοι με κρατική εντολή»

Έφτασε η ώρα της μεγάλης συλλογικής διεκδίκησης. Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις 12 μ.μ., χιλιάδες μουσικοί και καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές και το τραγούδι τους στα Προπύλαια για να διαμαρτυρηθούν στα οριζόντια μέτρα απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση και τη διασκέδαση, που απειλούν για ακόμα μία φορά την επιβίωσή τους.

«Όλοι και όλες τη Δευτέρα στα Προπύλαια με τα μουσικά μας όργανα - Είμαστε άνεργοι με κρατική εντολή»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις 12 μ.μ., το κέντρο της Αθήνας αναμένεται να πλημμυρίσει από μουσικά όργανα και φωνές, στο μεγάλο πανελλαδικό παν-καλλιτεχνικό συλλαλητήριο που συντονίζει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, απευθύνοντας γενικό κάλεσμα κινητοποίησης σε σωματεία, φορείς και καλλιτέχνες.

Στο κάλεσμά του, ο Σύλλογος αναφέρει τα ακόλουθα:

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 10/1 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΑ


Τα οριζόντια μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση καθιστούν αδύνατη την εργασία του μουσικού - για μια ακόμη φορά καθώς απαγορεύει ξανά τη μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση. Η κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας αυξάνει τους νεκρούς στη χώρα μας και αφήνει χιλιάδες καλλιτέχνες άνεργους χωρίς μέτρα στήριξης από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα επιδοτεί τους επιχειρηματίες παραγωγούς και εργοδότες - γενναιόδωρα τους μεγάλους, με ψίχουλα τους μικρούς. Το μόνο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση είναι η ατομική ευθύνη. Μειώνει τις δαπάνες του προϋπολογισμού για τη δημόσια υγεία, αγνοώντας τις έρευνες των επιστημόνων, που λένε ότι θα είχαμε κατά 40% λιγότερους νεκρούς με ένα επαρκέστερο δημόσιο σύστημα υγείας.

Πολλές παραστάσεις, παραγωγές, συναυλίες ακυρώνονται η αναβάλλονται με τραγικές συνέπειες για τους μουσικούς. Ενώ οι γιορτές είναι παραδοσιακά περίοδος εντατικής εργασίας για τον κλάδο μας, σήμερα μένουμε χωρίς εισόδημα.

Διακινδυνεύσαμε την υγεία μας δουλεύοντας σε χώρους με συνωστισμό που συχνά δεν τηρούσαν τα μέτρα, δεχτήκαμε πιέσεις να εργαστούμε ακόμα και με covid ενώ ακόμη και κρούσματα αποκρύφτηκαν για να μην πέσει η παραγωγή. Τώρα απαγορεύτηκε η μουσική , είμαστε όλοι άνεργοι με κρατική εντολή ,χωρίς καμιά αποζημίωση.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Καλούμε σε πανκαλλιτεχνικό - πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 10/01/22 στο Σύνταγμα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Δωρεάν rapid test σε όλους τους εργασιακούς-συναυλιακούς χώρους με ευθύνη της κυβέρνησης. Δωρεάν χορήγηση σε όλους των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας. Η επιδημιολογική επιτήρηση δεν είναι αποκλειστικά ατομική μας ευθύνη, ούτε μπορεί το κόστος της να βαρύνει τους εργαζόμενους. Ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, άμεση επίταξη των Ιδιωτικών Νοσοκομείων.

Να δοθεί επιτέλους η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και για όσο ουσιαστικά συνεχίζεται ο περιορισμός της εργασίας μας.

Να σταματήσει ο απαράδεκτος αποκλεισμός όσων συναδέλφων εγγράφηκαν στο μητρώο καλλιτεχνών εκπρόθεσμα.

Να δοθούν άμεσα τα δώρα Χριστουγέννων του 2020 και 2021 καθώς και το δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας του 2021 που δικαιούμαστε από τα ένσημα των επιδοτήσεων.

Να υπολογιστούν τα ένσημα από την επιδότηση του 2021 μέσω του ΕΡΓΑΝΗ για να μπορούμε να πάρουμε επιδότηση ανεργίας μετά τις απολύσεις του Ιανουαρίου και να διορθωθούν τα λάθη σε ΚΑΔ και ένσημα σε σχέση με το εποχικό επίδομα.

Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι συνάδελφοι που δουλεύουν με μπλοκάκι και οι μικροί επαγγελματίες με εισοδηματικά κριτήρια.

Να αποζημιωθούν όλοι οι συνάδελφοι σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής παράστασης.

Να αποζημιωθούν οι συνάδελφοι που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω νόσησης από covid-19.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ

Καλούμε σε συντονισμό όλα τα Σωματεία στο Θέαμα –Ακρόαμα και όλους τους φορείς Καλλιτεχνών.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 10/1 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΑ

Ξέρουμε πως μέσα από τους αγώνες μας έχουμε κατακτήσεις. Θα συνεχίσουμε μαζικά με μεγαλύτερη δύναμη, επιμονή και συσπείρωση.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ