Μαρία Παπαγεωργίου: Η επιστροφή στον Σταυρό του Νότου (20/20 video teaser)

Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, βρεθήκαμε από νωρίς το απόγευμα στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου και κινηματογραφήσαμε στιγμές από την επιστροφή της Μαρίας Παπαγεωργίου στις ζωντανές εμφανίσεις, στη σκηνή που αποτελεί το καλλιτεχνικό της «σπίτι».

Μαρία Παπαγεωργίου: Η επιστροφή στον Σταυρό του Νότου (20/20 video teaser)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το ραντεβού μας με τη Μαρία Γαλάτη, τη σκηνοθέτρια του 2020mag.gr, ήταν στις 18:30 στη στάση του μετρό Συγγρού Φιξ. Εκείνη βγήκε από την απέναντι έξοδο –τη σωστή για τον προορισμό μας, δική μου η απροσεξία–, οπότε χρειάστηκε να διασχίσω κάθετα τη λεωφόρο Συγγρού για να τη συναντήσω. Ένας δρόμος πολύβουος σε μια πόλη πολύβουη είναι κάτι αναμενόμενο, ωστόσο, για μένα, το να περάσω ανάμεσα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα έμοιαζε σαν μία τελευταία αναμέτρηση με την ασχήμια, προτού βρεθώ μπροστά στην πύλη ενός κόσμου όμορφου και εντελώς διαφορετικού: αυτή της Κεντρικής Σκηνής του Σταυρού του Νότου, όπου είχαμε το ραντεβού μας με τη Μαρία Παπαγεωργίου και την υπέροχη μπάντα της, για την backstage κινηματογράφηση της επιστροφής της εκεί, μετά από δύο χρόνια.

«Τι θα είναι ίδιο και τι θα έχει αλλάξει; Πόσο μεγαλώσαμε τελικά μέσα σε δύο περίεργα χρόνια, αλλά κυρίως πώς;». Η ίδια η Μαρία, με το ιδιόχειρο σημείωμά της στο Δελτίο Τύπου όπου προανήγγειλε τις νέες Δευτέρες της, είχε θέσει τις αρχικές απορίες της, που ήταν και δικές μου. Εγώ μέσα στο μυαλό μου προσέθεσα ακόμα μία: «Θα είναι άραγε τα μαγικά κορίτσια της εκεί να φροντίζουν, όπως κάθε φορά, τα πάντα γύρω της;». Φυσικά και ήταν, «απλώνοντας» με κάθε τρόπο την ενέργεια της Μαρίας σε όλο τον χώρο: με δίσκους και cd της, με κονκάρδες που την απεικονίζουν, με γλαστράκια με φυτά πάνω σε κάθε τραπεζάκι (για τη γείωση, όπως μου εξήγησαν), με την έκδοση της κυκλοφορίας της «4 χρόνια Δευτέρες» σε κάτι καταπληκτικές κασέτες, που έπιασα τον εαυτό μου να χάνεται σε αυτές, χαζεύοντάς τες για αρκετά λεπτά.  

Αφού χάιδεψα για ένα-δυο λεπτά τη Ρακίλ (φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει από το ραντεβού), σήκωσα το βλέμμα προς τη σκηνή και αντίκρισα τη Μαρία. Με τα πόδια της γυμνά πάνω στο χαλί, που είχε απλωθεί για χάρη της στη σκηνή, να μου υπενθυμίζουν ποιος είναι ο λόγος που θα βρεθούμε απόψε το βράδυ και πάλι στο «σπίτι» της: για να βιώσουμε μία πολύτιμη εμπειρία σύνδεσης. Με τη γη, τον αέρα, το νερό και τη φωτιά – η μουσική είναι όλα αυτά. Και ο καλλιτέχνης εκείνος που της παραδίνεται «γυμνός» γίνεται ένας μικρός Θεός, με δυνάμεις υπερφυσικές που δεν του ανήκουν, ούτε και τις υπολογίζει ποτέ για δικές του. Ναι, μου έγινε απολύτως ξεκάθαρο την ίδια στιγμή: το live που θα επακολουθούσε στον Σταυρό του Νότου εκείνο το βράδυ δεν θα ήταν της Μαρίας.

Θα ήταν όλων μας. Όσων, πάνω και κάτω από τη σκηνή, θα την ακολουθούσαμε με γυμνά τα πέλματα της ψυχής μας στο λυτρωτικό μονοπάτι της μουσικής και της φωνής της, ως αντίδοτο σε μία πραγματικότητα που επιμένει μας αποσυνδέει, να μας πληγώνει και να μας φοβερίζει. 

Νομίζω πια πως κατάλαβα γιατί τα live της Μαρίας Παπαγεωργίου γίνονται Δευτέρες. Γιατί αν καταφέρουμε να γιορτάζουμε τις «δύσκολες» μέρες μας, θα μάθουμε να φτιάχνουμε όσα θέλουμε Σάββατα και Κυριακές. Με τα ίδια μας τα χέρια.

Και ας μας επιφυλάσσουν μετά οι ύπουλοι καιροί όσες Δευτέρες θέλουν.

 

Μαρία Παπαγεωργίου: Η επιστροφή στον Σταυρό του Νότου (20/20 video teaser):

* Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους του Σταυρού του Νότου για τη φιλοξενία.

** Το μουσικό review της βραδιάς θα ακολουθήσει σε επόμενο άρθρο μας. Είτε σας προλάβουμε μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα είτε όχι, η Μαρία θα μας περιμένει όλους και πάλι εκεί για να το ζήσουμε από κοντά.


INFO

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΕΣ: 14 - 21 - 28 ΜΑΡΤΙΟΥ & 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Φραντζή & Θαρύππου - Νέος Κόσμος
210 9226975
Official site | Facebook | Instagram

Είσοδος: 13€
Ώρα Προσέλευσης: 21:00
Ώρα έναρξης: 21:30

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μιχάλης Βρέττας | βιολί
Σοφία Ευκλείδου | τσέλο
Γιώργος Καρδιανός | ηλεκτρική κιθάρα
Γιώργος Ντάνης | κοντραμπάσο
Κρίτων Μπελλώνιας | τύμπανα
Μαρία Παπαγεωργίου | κλασική κιθάρα
 
Ηχοληψία | Σωτήρης Παπάκος
Φωτισμοί | Γιάννης Μπράτσης
 
Artwork | Amarildo Topalis
Φωτογραφίες | Γιώργος Αλεξανδράκης

Aκολουθήστε τη Μαρία Παπαγεωργίου: 
Official website | Facebook | YouTube | Instagram | Spotify 
 
Management / Παραγωγή: PROSPERO

Επικοινωνία – Προβολή στα Media για τον Σταυρό του Νότου
Consulting, Public Relations, Culture
zuma communications
facebook
 | instagram | linkedin

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2020MAG.GR

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ