Γιάννης Μπέζος: «Ως κοινωνία υποδυόμαστε τους προοδευτικούς, ενώ είμαστε βαθιά συντηρητικοί» (video)

Για πολλά μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει τον Γιάννη Μπέζο, εκτός από το ταλέντο του και το θάρρος να λέει την άποψή του χωρίς να χαϊδεύει αυτιά.

Γιάννης Μπέζος: «Ως κοινωνία υποδυόμαστε τους προοδευτικούς, ενώ είμαστε βαθιά συντηρητικοί» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Πρέπει να ανοιχτούμε να γίνουμε πιο τολμηροί, μιλώ για την τηλεόραση και την μυθοπλασία η οποία είναι συντηρητική. Είναι πιο συντηρητική από παλιά. Θέλω να είμαστε πραγματικά προοδευτικοί. Να μην υποδυόμαστε τους προοδευτικούς, ενώ είμαστε βαθιά συντηρητικοί μέσα μας. Κάνουμε ότι είμαστε μοντέρνοι, ανοιχτοί, ότι θέλουμε τις μειονότητες. Δεν τις θέλουμε ουσιαστικά. Τις ανεχόμαστε. Και αυτό είναι φρικτό. Πρέπει να τις αποδεχόμαστε. Για να αποδεχθούμε όμως το άλλο, θα πρέπει να αποδεχθούμε και τα δικά μας. Και τα ελαττώματα και τα προτερήματα. Να καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται δηλαδή. Δεν είμαστε σε αυτό το στάδιο, έχουμε δουλειά ακόμα να κάνουμε.

Η τηλεόραση είναι καθρέφτης. Μην κοιτάς τι έκαναν οι "Απαράδεκτοι", αυτό ήταν στο χώρο της εξαίρεσης. Ξέρεις γιατί ήταν μεγάλη επιτυχία; Γιατί η Δήμητρα έγραφε αυτό που ήθελε και όχι αυτό που θέλαν οι άλλοι! Αυτό που γνώριζε, αυτό που βίωνε. Αυτά δεν τα μαθαίνεις. Τα εμπεριέχεις», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης, στην εκπομπή "Art week" της Λένας Αρώνη, στην ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ