Μυρτώ Βασιλείου - Μυθιστόρημα: Με τη φρεσκάδα τού σήμερα και την αύρα ποιότητας του χθες (video)

Σε μουσική του σταθερού συνοδοιπόρου της Κώστα Τσίρκα και στίχους της Νάντιας Δουλαβέρα, η Μυρτώ Βασιλείου ερμηνεύει το «Μυθιστόρημα», το τραγούδι που προαναγγέλλει την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ της μέσα στο 2022 με τη συνδρομή του Μάριου Φραγκούλη και του Γιώργου Περρή στην παραγωγή.

Μυρτώ Βασιλείου - Μυθιστόρημα: Με τη φρεσκάδα τού σήμερα και την αύρα ποιότητας του χθες (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Από τις πιο ιδιαίτερες ερμηνεύτριες της νεότερης γενιάς, η Μυρτώ Βασιλείου μάς έχει δώσει το «δικαίωμα», με την ουσιαστική καλλιτεχνική παρουσία της, να αισιοδοξούμε για πολλές ακόμη όμορφες ερμηνευτικές στιγμές από εκείνη στο μέλλον, τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής.

Σημειώνοντας μία διαρκώς ανοδική πορεία από το 2016, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε μουσική του σταθερού συνεργάτη της Κώστα Τσίρκα και στίχους, μεταξύ άλλων, του Γεράσιμου Ευαγγελάτου με τίτλο «Μαζί τον χειμώνα», μέχρι και σήμερα, την κυκλοφορία του πρώτου της single «Μυθιστόρημα» από το επερχόμενο νέο άλμπουμ της, σε μουσική του Κώστα Τσίρκα και στίχους της Νάντιας Δουλαβέρα, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια μοιάζει να συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους σημαντικούς συντελεστές γύρω της, θέτοντας ακόμα μεγαλύτερους στόχους.

Αυτό γίνεται ακόμα πιο εμφανές στην επερχόμενη δουλειά της, καθώς στην παραγωγή της συνδράμουν δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες και ερμηνευτές, ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, ενώ στην ενορχήστρωση συναντάμε τον Αλέξανδρο Λιβιτσάνο, τον σημαντικό μουσικό και ενορχηστρωτή, σε έναν ιδιαίτερα δημιουργικό ρόλο μάλιστα, όπως μας εξηγεί η ίδια η ερμηνεύτρια:   

Το “Μυθιστόρημα” είναι το πρώτο τραγούδι που άκουσα από τη νέα αυτή ενότητα τραγουδιών που ετοιμάζουμε με τον Κώστα Τσίρκα. Μου είχε πει καιρό πριν ότι είχε ανακαλύψει μια πολύ ταλαντούχα στιχουργό, τη Νάντια Δουλαβέρα, κι ότι οι στίχοι της τον “πήγαιναν κάπου αλλού”. Πράγματι, ο δίσκος αυτός “ακροβατεί” μεταξύ ποπ και λαϊκών δρόμων. Στόχος μας είναι να δείξουμε πως μπορούμε να ενώσουμε το παλιό με το νέο και το μοντέρνο, τις επιρροές μας αλλά κι αυτό που έχουμε εμείς μέσα μας τώρα. Αυτό φυσικά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αν δεν είχαμε μαζί μας τον ενορχηστρωτή Αλέξανδρο Λιβιτσάνο, ο οποίος -κατά τη δική μου άποψη- έχει δημιουργήσει κάτι πρωτοποριακό ήχητικά. Είμαι ενθουσιασμένη γι’ αυτήν τη δουλειά, είναι πολύ κοντά σε μένα και σε αυτά που θα ‘θελα να πω. Κάθε τραγούδι συμβολίζει, θα ‘λεγα, και μια πλευρά μου. Ερμηνευτικά ανακάλυψα σημεία που δεν ήξερα ότι μπορούσα να τα προσεγγίσω ως τώρα κι αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλη ανανέωση. Θα ήθελα πολύ να μοιραστώ με τον κόσμο ότι το να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που πιστεύουν και στηρίζουν τ’ όνειρό σου είναι το πιο σημαντικό! Η δουλειά αυτή δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αν δεν είχα τους συνεργάτες μου από τη Menta Art Events και φυσικά χωρίς την τεράστια συμβολή του Μάριου Φραγκούλη και του Γιώργου Περρή που ανέλαβαν την παραγωγή του δίσκου αυτού. Είμαι ευγνώμων για όσα έχουν έρθει και πολύ ανυπόμονη να φύγουν απ’ τα χέρια μας και να πάνε όπου είναι να πάνε.

Ακούστε το τραγούδι: Μυρτώ Βασιλείου - Μυθιστόρημα 

Το «Μυθιστόρημα» είναι ένα ερωτικό δράμα, όπου η ειρωνεία και το παράπονο συνυπάρχουν. Στο πνεύμα αυτό, ο ενορχηστρωτής Αλέξανδρος Λιβιτσάνος κατορθώνει πράγματι να παντρέψει επιτυχημένα δύο φαινομενικά αντίθετους ηχητικά κόσμους, εισάγοντας λαϊκά στοιχεία μέσα σε ένα μοντέρνο και ποπ περιβάλλον. Με τον τρόπο αυτόν, τόσο η ερμηνεύτρια όσο και οι δημιουργοί του τραγουδιού φέρνουν στο προσκήνιο τις επιρροές τους, καθώς συνδέουν το παλιό με το καινούργιο και προτείνουν στην ελληνική δισκογραφία έναν νέο ήχο.

Και το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο πειραματισμός αυτός δεν «καπελώνει» ένα αληθινά όμορφο τραγούδι όπως αυτό, που μελωδικά, στιχουργικά αλλά και ερμηνευτικά αναδίδει έντονο άρωμα καλού ελληνικού τραγουδιού, αλλά βρίσκει έναν τρόπο να το εντάξει με επιτυχία στις ηχητικές αξιώσεις τού σήμερα.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου, η Μυρτώ Βασιλείου θα εμφανιστεί στο Club του Σταυρού του Νότου. Παρέα με τον συνθέτη Κώστα Τσίρκα και τους πολύτιμους συνεργάτες τους θα μας παρουσιάσουν κάποια από τα νέα τους τραγούδια όπως το «Μυθιστόρημα», αλλά και άλλα απ’ το προσωπικό της ρεπερτόριο, που αγαπήθηκαν πολύ απ’ το κοινό, όπως «Η φυλακή της Αντιγόνης», το «Καταφύγιο», «Το Μέσα μου Φως» και την «Ανοιξιάτικη Μέρα».

Τέλος, στην παράσταση αυτή, θα «συναντήσουν» σημαντικούς δημιουργούς όπως ο Μ. Χατζιδάκις, ο Μ. Λοΐζος, η Λ. Νικολακοπούλου κι ο Φ. Δεληβοριάς, σε τραγούδια κλασικά κι αγαπημένα, προσεγγίζοντάς τα με μια εντελώς διαφορετική, ηχητικά, μορφή.

Σε μία αληθινά ελπιδοφόρα παρουσία στα μουσικά μας πράγματα μέσα σε δύσκολους καιρούς, όπως αποδεικνύει ότι είναι η Μυρτώ Βασιλείου, δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε καλή δύναμη σε όλα.

Φωτογραφία: Πάνος Γεωργίου

Επικοινωνία: zuma communications

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ