Πρωταπριλιάτικη "ανακοίνωση" με πολλές αλήθειες από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Με μια ευφυέστατη ανακοίνωση που λόγω της ημέρας θα μπορούσε να ήταν ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα, αν δεν περιείχε τόσες πολλές "αλήθειες" για την καταστροφή που βιώνει λόγω της ακρίβειας η αγορά του βιβλίου, όπως και σύσσωμη η κοινωνία.

Πρωταπριλιάτικη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Χωρίς περαιτέρω σχολιασμό και spoilers, διαβάστε ολόκληρη την "ανακοίνωση" των Εκδόσεων Διόπτρα: 

#ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλοι θα έχετε ακούσει για τις τρομακτικές ελλείψεις χαρτιού αυτήν την εποχή και τις γενικότερες ανατιμήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Από σήμερα, λοιπόν, εφαρμόζουμε μια σειρά μέτρων που θα διευκολύνουν τόσο εμάς, όσο και το αναγνωστικό κοινό.

1. Θα μειωθούν δραματικά οι σελίδες των αστυνομικών βιβλίων. Στο οπισθόφυλλο θα αναγράφεται ρητά ποιος είναι ο δολοφόνος και στην πρώτη σελίδα πώς το έκανε. Και κάπου εκεί θα τελειώνει το βιβλίο.

2. Το 50% των νέων τίτλων θα κυκλοφορεί μόνο σε μορφή ηχητικού βιβλίου. Και για οικονομία χρόνου, κάποια από αυτά τα audiobooks θα συμπυκνώνονται σε τραγούδια. Παράδειγμα:

Αυτός δεν είναι αχταρμάς

Το χαρτί ακρίβυνε όσο ο κιμάς

Η Χούβερ γράφει μ' αγαπάς

Τώρα Τελειώνει με Εμάς ????

3. Κάποια βιβλία μας ούτε θα τυπώνονται, ούτε θα ηχογραφούνται. Θα μαζευόμαστε σ' ένα βιβλιοπωλείο (με κεριά για ατμόσφαιρα) και θα μας αφηγείται ο συγγραφέας την ιστορία. Και θα μπορούμε επί τόπου να τσακωνόμαστε για το αν είναι αριστούργημα ή πατάτα, χωρίς τη μεσολάβηση των γκρουπ του Facebook.

4. Θα χρησιμοποιούμε πολύ μικρότερες γραμματοσειρές, και θα γεμίζουμε όλα τα περιθώρια της σελίδας πάνω-κάτω-δεξιά-αριστερά. Εφόσον αγοράζετε μια ολόκληρη σειρά μαζί (πχ τα 8 βιβλία των Μπρίτζερτον), θα παίρνετε δώρο ένα μεγεθυντικό φακό και ένα πακέτο χαρτομάντιλα.

5. Θα τυπώνουμε με ειδική γραμματοσειρά που φωσφορίζει ώστε να μπορείτε να διαβάζετε τα βιβλία μας και στο σκοτάδι, χωρίς να ανάβετε φως και να ξοδεύετε ρεύμα.

Ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ