Σιώτας - Φασουλάς - Διονυσίου - Καραπατάκη: Το λαϊκό τραγούδι είναι εδώ, αλλιώς

Ένα ξεχωριστό λαϊκό τραγούδι που προέκυψε από τη συνεργασία των Φιώτη Σιώτα και Κώστα Φασουλά, το Όπως και να ‘χει σε προσέχω”, μόλις κυκλοφόρησε από το Ogdoo. Το ερμηνεύουν ο Γιάννης Διονυσίου και η Ιουλία Καραπατάκη, δύο από τις σημαντικότερες φωνές τού σήμερα και του αύριο του λαϊκού μας τραγουδιού.

Σιώτας - Φασουλάς - Διονυσίου - Καραπατάκη: Το λαϊκό τραγούδι είναι εδώ, αλλιώς
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το δίδυμο των συντελεστών του νέου τραγουδιού Όπως και να ‘χει σε προσέχω” ήταν πολλά υποσχόμενο. Από τη μία ο τραγουδοποιός Φώτης Σιώτας, που υπογράφει τη μουσική, πριν από μερικές μέρες κυκλοφόρησε το πολύ ενδιαφέρον νέο του άλμπουμ του με τίτλο Δύο λάθη” από τη United We Fly, μία από τις πιο όμορφες δουλειές που ακούσαμε τελευταία. Από την άλλη, ο πολύπειρος στιχουργός Κώστας Φασουλάς υπογράφει σε συνεργασία με τη συνθέτρια Σοφία Νάτσιου τα ολοκαίνουργια “Άδεια ρούχα” της Φωτεινής Βελεσιώτου που μόλις κυκλοφόρησαν από το Ogdoo, ενώ αυτόν τον καιρό προετοιμάζει μαζί με τον Γιώργο Καζαντζή τη νέα ολοκληρωμένη δουλειά του Παντελή Θαλασσινού.

Στο Όπως και να ‘χει σε προσέχω” οι δύο δημιουργοί συνδυάζονται για να μας χαρίσουν ένα ξεχωριστό τραγούδι που “αιχμαλωτίζει” τη ζεστή, ειλικρινή και βαθιά ανθρώπινη σχέση της καθημερινής ζωής ενός ζευγαριού, με τον Γιάννη Διονυσίου και την Ιουλία Καραπατάκη να ερμηνεύουν ιδανικά τους ρόλους τους, τόσο φωνητικά όσο και με τη φυσική παρουσία τους στο υπέροχης αισθητικής video που υπογράφει ο σκηνοθέτης Πάνος Ηλιόπουλος.

Γιάννης Διονυσίου, Ιουλία Καραπατάκη - Όπως και να 'χει σε προσέχω | Official Music Video

Ως αποτέλεσμα έχουμε ένα αυθεντικά λαϊκό στον πυρήνα του τραγούδι με εμπλουτισμένο ηχόχρωμα, κάτι που αντανακλά την ανανεωτική διάθεση του Σιώτα στη χρήση των οργάνων, αλλά κυρίως -και αυτό είναι πιο σπάνιο- την ικανότητά του να πειραματίζεται μουσικά και ηχητικά παράγοντας ένα φρέσκο και ταυτόχρονα “ζεστό” τελικό αποτέλεσμα. Οι βαθιά ανθρώπινοι στίχοι του Φασουλά συνηγορούν αποφασιστικά σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, όπως και η φυσική και ανοιχτόκαρδη ερμηνευτική προσέγγιση τόσο του Γιάννη Διονυσίου όσο και της Ιουλίας Καραπατάκη, που εκπροσωπούν επάξια την αξιοπρόσεκτη νεότερη γενιά των τραγουδιστών με σημείο αναφοράς τις ερμηνευτικές ρίζες του λαϊκού μας τραγουδιού.

Τέτοια όμορφα τραγούδια να ακούμε, από άξιους συντελεστές και από τραγουδιστές που το μέλλον τούς ανήκει.


 INFO

Γιάννης Διονυσίου, Ιουλία Καραπατάκη - Όπως και να ΄χει σε προσέχω | Official Music Video
Στίχοι: Κώστας Φασουλάς Μουσική: Φώτης Σιώτας
© 2022 Ogdoo Music Group

Ενορχήστρωση: Φώτης Σιώτας

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Φώτης Σιώτας: βιολί, βιόλα
Βασίλης Κορακάκης: μπουζούκι
Γιάννης Παπαγεωργίου: ηλεκτρική κιθάρα
Δημήτρης Σίντος: πιάνο
Μιχάλης Δάρμας: κοντραμπάσο
Μιχάλης Μπακάλης: κρουστά

Ηχογράφηση, Επεξεργασία ήχου: Κώστας Παρίσσης / Studio Praxis
Εικονογράφηση, γραφιστική επιμέλεια: EVROS DESIGN
Σκηνοθεσία, Μοντάζ: Πάνος Ηλιόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Κοτσιράκης
Σκηνογραφία: Πάνος Ηλιόπουλος, Ιωάννης Τζανετέας
Τα γυρίσματα έγιναν στον χώρο τέχνης O.ART.ATH
Ευχαριστούμε το ανθοπωλείο Monstera Athens

 


Aκούστε το podcast του Δημήτρη Παπαβομβολάκη Οι σπουδαίες λαϊκές φωνές της νέας εποχής είναι εδώ, που δημοσιεύτηκε στο 2020mag.gr τον Φεβρουάριο του 2021, όπου -μεταξύ άλλων- γίνεται αναφορά στον Γιάννη Διονυσίου και την Ιουλία Καραπατάκη.


 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ