Η επίσημη αφίσα του 75ου Φεστιβάλ των Καννών (εικόνα)

Μετά την πανδημία, εν μέσω ενός σκληρού πολέμου να μαίνεται στα πεδία των μαχών και της ενημέρωσης στην Ευρώπη, το Φεστιβάλ των Καννών μας προτρέπει, με το παρακάτω κείμενο, να σπάσουμε την ψεύτικη και απατηλή πρόσοψη για να βρούμε από πίσω την πραγματικότητα.

Η επίσημη αφίσα του 75ου Φεστιβάλ των Καννών (εικόνα)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το κόκκινο χαλί πάνω στα σκαλιά που οδηγούν στην ελπίδα να βρεθείτε στο προσκήνιο. Μια ποιητική γιορτή της ανυπέρβλητης αναζήτησης έκφρασης και ελευθερίας.

Ένα ταξίδι για να αναλογιστείτε το παρελθόν και να προχωρήσετε προς την υπόσχεση μιας αναβίωσης. Από την Τρίτη 17 Μαΐου έως το Σάββατο 28 Μαΐου, το Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιήσει την 75η έκδοσή του και ιδού η αφίσα του.

«Ακριβώς όπως τα δάχτυλα του αλησμόνητου Τρούμαν που ενσαρκώνει ο μοναδικός Τζιμ Κάρεϊ βουρτσίζουν τον ορίζοντά του στην ταινία «Truman Show: Ζωντανή μετάδοση», το Φεστιβάλ των Καννών παίρνει την ακραία φύση του κόσμου μας ενώ προσπαθεί να βρεθεί και πάλι σε αρμονία. Η κλιματική κρίση, οι ανθρωπιστικές καταστροφές και οι ένοπλες συγκρούσεις…»

Όπως το 1939 (πρώτη χρονιά του φεστιβάλ των Καννών) και το 1946 (πρώτη χρονιά του φεστιβάλ των Καννών μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου), έτσι και εφέτος το Φεστιβάλ επιβεβαιώνει την ισχυρή του πεποίθηση ότι η τέχνη και ο κινηματογράφος είναι εκεί που ξετυλίγονται ο στοχασμός και η ανανέωση της κοινωνίας. Και παραμένει πιστό στην ιδρυτική του δέσμευση που κατοχυρώνεται στο άρθρο 1 των κανόνων του: «Σκοπός του Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών, μέσα σε πνεύμα φιλίας και καθολικής συνεργασίας, είναι να αποκαλύψει και να προβάλει ποιοτικές ταινίες προς το συμφέρον της εξέλιξης της κινηματογραφικής τέχνης» αναφέρει το φεστιβάλ».

«Συνεπώς, ακριβώς όπως ο Τρούμαν της ταινίας του Πίτερ Γουίρ ξεσηκώνεται όταν ξεφεύγει από το ψέμα στο οποίο έχει ζήσει όλη του την ζωή, το Φεστιβάλ των Καννών, με το κόκκινο χαλί του, προσφέρει στους θεατές την αλήθεια των καλλιτεχνών όταν μπαίνουν στο θέατρο».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ