Η Χρύσα Κατσαρίνη κάνει την ψυχή σου να χαμογελά (video)

Η κωμικός Χρύσα Κατσαρίνη μίλησε στον Κωνσταντίνο Βρεττό για τα σκοτάδια που φωτίζονται μέσω του stand up, για τις συζητήσεις που αποφεύγει να κάνει με τον εαυτό της, για την επίδραση του χιούμορ στην ψυχολογία μας και για τη μεγαλύτερη παράσταση της ζωής της, στο Θέατρο Βράχων.

Η Χρύσα Κατσαρίνη κάνει την ψυχή σου να χαμογελά (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η σχέση μου με το stand-up comedy είναι λιγάκι περίεργη. Παρότι έχω φίλους που συχνά μοιράζονται τον ενθουσιασμό τους μαζί μου για βίντεο κωμικών στο YouTube, ομολογώ πως δεν νιώθω πάντα αυτό το connection. Σίγουρα η όλη εμπειρία δεν μπορεί να συγκριθεί με το live. Βρίσκομαι μια μέρα βυθισμένος στον καναπέ και το autoplay με αφήνει σε μια παράσταση της Χρύσας Κατσαρίνη.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο και περισσότερο ένιωθα σαν να γνωρίζω τον άνθρωπο πίσω από το μικρόφωνο, σαν να γελάω με ένα πρόσωπο δικό μου, μπορεί και με τον ίδιο μου τον εαυτό. Η ενέργεια της Χρύσας με είχε ήδη διαπεράσει διαδικτυακά και εκείνο το Σάββατο το πρωί, στο σπίτι της Μαρίας, με πήρε και με σήκωσε.

Μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα των ημερών, η κουβέντα με την Χρύσα μάς βοήθησε να αναπνεύσουμε και να κρατήσουμε, για ώρα ανάγκης, τη μελωδία του γέλιου της. Στα σχόλια κάτω από τα βιντεάκια που ανεβάζει, βλέπεις ανθρώπους που την ευχαριστούν για την επίδραση που έχει το χιούμορ της στην ψυχολογία τους. Άνθρωποι που μόνο άγνωστοι δεν είναι, όπως μου εξηγεί.

«Υπάρχουν ιστορίες που με έκαναν να κλαίω για μήνες. Μου λένε ότι με νιώθουν φίλη τους και τους απαντώ ότι είναι, ξέρουν τόσα πράγματα για μένα. Αν με ακολουθείς από το 2012, που ξεκίνησα αυτή τη δουλειά, έχεις μάθει πάρα πολλά για μένα. Περισσότερα από όσα ξέρουν οι φίλοι μου. Αν χαρακτηρίζαμε το κοινό ως μια οντότητα, είναι σίγουρα από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μου, είναι κομμάτι μου».

Το να κάνεις ανθρώπους να γελάνε, ίσως, είναι εύκολο. Το να χαμογελάει η ψυχή τους, όμως, είναι σπουδαίο.


Δημοσιογραφική επιμέλεια/Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Βρεττός
Σκηνοθεσία/Κάμερα 1: Μαρία Γαλάτη
Κάμερα 2: Μάνος Παπαβομβολάκης
Ήχος/επεξεργασία/μοντάζ: Αντώνης Παπαβομβολάκης (Music Row Studio)
Μουσική: Vodka Juniors - Whiskey And The Rain

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ