Νατάσσα Μποφίλιου: «Η απάθεια είναι εχθρός. Καλύτερα θυμωμένοι παρά ακίνητοι» (video)

Η Νατάσσα Μποφίλιου μιλάει στον Κωνσταντίνο Βρεττό για τη σύμπνοια των συναυλιών της που έχουν μεταμορφώσει το κοινό σε δικούς της ανθρώπους και αγκαλιάζει την επίδραση που έχει στους ανθρώπους που την αγαπούν και την εμπιστεύονται. Μας υπενθυμίζει ότι παρότι ζούμε σε εποχές κορονοϊού, η πραγματική πανδημία είναι αυτή της απάθειας και με αφορμή τη συναυλία της στο Θέατρο Βράχων στις 8 Σεπτέμβρη, γυρίζει το χρόνο πίσω στο live που της έμαθε να βγαίνει κάθε φορά στη σκηνή σαν να είναι η τελευταία.

Νατάσσα Μποφίλιου: «Η απάθεια είναι εχθρός. Καλύτερα θυμωμένοι παρά ακίνητοι» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Πού ανήκω με ρωτάς, στο φεγγάρι που κοιτάς», τραγουδά η Νατάσσα Μποφίλιου στο κομμάτι «Φολέγανδρος» και έρχομαι να προσθέσω ότι πέρα από το φεγγάρι, η αγαπημένη καλλιτέχνιδα, εδώ και πολλά πλέον χρόνια, ανήκει στα καλοκαίρια, στους χειμώνες αλλά και σε όλες τις χρωματιστές και ασπρόμαυρες εποχές του χρόνου, προσεγγίζοντας ένα κοινό που την ακολουθεί φανατικά όχι μόνο για την υπέροχη χροιά της φωνής της, καθώς και για όλα όσα εκείνη πρεσβεύει. 

Το καλοκαίρι στη πόλη κύλαγε αργά, με τον Δεκαπενταύγουστο να πλησιάζει και με εμάς να βρισκόμαστε στην Αθήνα μετρώντας τις ώρες για να αποδράσουμε. Με την άφιξη της Νατάσσας στο στούντιο, ο χρόνος σταμάτησε να κυλά με τον ίδιο τρόπο. Μια κουβέντα που ξεκίνησε όταν ο ήλιος έκαιγε και τελείωσε λίγο πριν πέσει. Η μαγική αύρα της αλλά και τα λόγια που ξεχείλιζαν ουσία, μας υπενθύμισαν ότι η Αυλή του 20/20 πήρε σάρκα και οστά για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, για κουβέντες σαν αυτή.

Συζητάμε για τη γενιά που μεγάλωσε με κοινό παρονομαστή τη μουσική της και για τη σχέση αγάπης που έχει χτίσει με το κοινό αυτό. «Νιώθω τρομερή ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Από την άλλη, είναι τεράστια η σημασία τού να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό και να παράγεις το καλύτερο που έχεις, γιατί αυτό που κάνεις έχει ουσιαστικό και βαθύ αντίκτυπο, το να έρχεται ένας άνθρωπος και να λέει “με βοήθησες να μου συμβεί κάτι καλύτερο από αυτό που μου συνέβαινε, να ξεφύγω, να πιστέψω περισσότερο στον εαυτό μου”. Βγαίνω στη σκηνή και μιλάω στους δικούς μου ανθρώπους», μου εξηγεί η Νατάσσα.

Σε μια σκοτεινή εποχή αβεβαιότητας και οικονομικής ρευστότητας, η Νατάσσα Μποφίλιου υπενθυμίζει συνεχώς στον εαυτό της τον σεβασμό που έχει απέναντι στους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον ζόφο, επενδύοντας χρόνο και χρήματα για συναυλίες. «Με συγκλονίζει ότι οι άνθρωποι, μέσα στο περιβάλλον που ξυπνούν κάθε μέρα, καταβάλλουν προσπάθεια να επενδύσουν τον χρόνο τους και τα χρήματα τους για να έρθουν σε μια συναυλία. Νιώθω τρομερή ευγνωμοσύνη».

Μια εποχή, που μόνο αδιάφορη δεν την αφήνει. «Στην οικογένειά μου μας έκαναν λίγο ενοχικούς με το αν νιώθεις καλά και ο άλλος δίπλα δεν νιώθει. Ετοιμάζομαι να πάω διακοπές και αισθάνομαι τύψεις. Κάθε μέρα με παραλύει η επικαιρότητα. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι έχουμε την πολυτέλεια να ξυπνάμε με αγάπη. Μου έλεγε μια φίλη μου ότι δεν αντέχει άλλο να είναι θυμωμένη και της λέω ότι είναι καλύτερο από το να είσαι ακίνητη. Αυτά για τα οποία νιώθεις οργή, έχεις δίκιο, είναι λογικό να σε οργίζουν. Αυτό θα σε κάνει να αντιδράσεις. Ο σύγχρονος άνθρωπος υποφέρει από την απάθεια, η οποία είναι αποτέλεσμα της απογοήτευσης και του πόνου. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός και είναι ένας εύκολος δρόμος. Έτσι όμως δεν μπορείς να τρέξεις στη ζωή, πρέπει να ορμήσεις πάνω σε αυτή με πάθος και αντίδραση. Χρειαζόμαστε πολλή δύναμη, συζήτηση και διάλογο. Είναι απαραίτητο να συζητούν οι άνθρωποι για τον κόσμο που οραματίζονται να ζήσουν και να παίρνουν θέση. Και όπως λέει και ο Γεράσιμος, να είστε καλά και ευχαριστώ, δεν θα σκύψω εκατοστό»

Η συζήτηση έκλεισε με τη Νατάσσα να τραγουδά τη «Φολέγανδρο» και με εμάς είτε να ταξιδεύουμε νοερά εκεί είτε να δημιουργούμε το δικό μας safe place υπό τους ήχους της φωνής της. Στις ασπρόμαυρες μέρες, το χρώμα της Νατάσσας αποτελεί ένα σπουδαίο όπλο στη φαρέτρα μας

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Νατάσσας Μποφίλιου "Στην Αυλή" του 2020mag.gr και τον Κωνσταντίνο Βρεττό:


Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Βρεττός
Σκηνοθεσία/Κάμερα: Μαρία Γαλάτη
Επεξεργασία/μοντάζ/κάμερα: Πηνελόπη Μαμάη
Ηχοληψία: Αντώνης Παπαβομβολάκης

Επιμέλεια/Παραγωγή: Music Row Studio για την 20/20 Media / ©2022 - All rights reserved
 


Όλες οι πληροφορίες για τη συναυλία: Πέμπτη 8/9: Η Νατάσσα Μποφίλιου στο Θέατρο Βράχων


 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ