Η «Άλκηστις» του Ευρυπίδη με τον Δημήτρη Λάλο και την Έλενα Μαυρίδου από 14/10 στο Θέατρο Χώρος

Η «Άλκηστις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στο πλαίσιο της σειράς «Παραβάσεων» του ΚΠΙΣΝ τον Απρίλιο του 2022, μεταφέρεται στο Θέατρο Χώρος. Μαζί με την ηθοποιό και σκηνοθέτρια επί σκηνής ο Δημήτρης Λάλος και τέσσερις ακόμη αξιόλογοι ηθοποιοί.

Η «Άλκηστις» του Ευρυπίδη με τον Δημήτρη Λάλο και την Έλενα Μαυρίδου από 14/10 στο Θέατρο Χώρος
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Πολλών λογιών είναι τα Θεϊκά πράματα, πολλά τελειώνουν οι Θεοί ανέλπιστα. Όσα περιμέναμε δεν έγιναν και για τ' απίστευτα ηύρε μέσο ο Θεός»

Χορός, «Άλκηστις» Ευριπίδη


Η «Άλκηστις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στο πλαίσιο της σειράς «Παραβάσεων» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τον Απρίλιο του 2022, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου μεταφέρεται στο Θέατρο Χώρος. 

Με προσωπικό ύφος που εξερεύνησε η σκηνοθέτρια στην παράσταση ο «Λάμπρος» του Διονύσιου Σολωμού (υποψήφια παράσταση για το βραβείο σκηνοθεσίας Κάρολος Κουν) η «Άλκηστις» είναι μια παράσταση με αναλογικού τύπου εργαλεία, όπως το επιδιασκόπιο και χάρτινες φιγούρες μιας ναΐφ αισθητικής, που παντρεύει τον υπέροχο ποιητικό λόγο του Ευριπίδη με τις live λύρες και την τεχνολογία του ήχου. 

Ένα οπτικοακουστικό σύμπαν για την κατάδυση της ψυχής στον Άδη και τη γιορτή της ζωής. Μια παράσταση με χιούμορ που ακροβατεί ανάμεσα στην τραγωδία και το σατυρικό δράμα και που διερευνά τα όρια των παραστατικών τεχνών, του θεάτρου και της περφόρμανς. 

Η ιστορία

Ο θεός Απόλλωνας είναι τιμωρημένος από τον Δία. Υπηρετεί ως κοινός θνητός τον βασιλιά των Φερών, τον Άδμητο.  Για αντάλλαγμα της φιλοξενίας και της καλής του συμπεριφοράς προσφέρει στον Άδμητο ένα προνόμιο για τη ζωή του: Να αποφύγει τον πρόωρο θάνατο, αρκεί να δεχτεί κάποιος άλλος να πάρει τη θέση του και να θυσιαστεί. Η Άλκηστη, η γυναίκα του Άδμητου, προσφέρει τον εαυτό της και θυσιάζεται  για να ζήσει ο άντρας της. Η Άλκηστη είναι νεκρή και άταφη, όταν αναπάντεχα επισκέπτεται το παλάτι ο Ηρακλής. Μέσα στη βαριά ατμόσφαιρα του παλατιού πίνει και γλεντάει, αφού ο Άδμητος δεν του αποκαλύπτει τα δυσάρεστα νέα. Ένας υπηρέτης του παλατιού του αποκαλύπτει το θάνατό της και ντροπιασμένος ο Ηρακλής αποφασίζει να φέρει την Άλκηστη πίσω από τον Θάνατο.

Οι συντελεστές

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Χρηστομάνος

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου

Πρωτότυπη μουσική – Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Μαυρίδης

Επιμέλεια σκηνικών: Γεωργία Μπούρδα

Κοστούμια: Νίκος Αποστολόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλλης

Σχεδιασμός φιγούρων: Έλενα Μαυρίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Κυριακή Μουλιού

Οργάνωση παραγωγής: Γιάννα Αλ Νακά

Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας: Μαρία Τσολάκη

Social Media: Δανάη Γκουτκίδου

Φωτογραφίες: Elias Joidos

Σχεδιασμός - Γραφιστική επιμέλεια: Θωμάς Παπάζογλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλενα Μαυρίδου, Δημήτρης Λάλος, Σωτήρης Τσακομίδης, Δήμητρα Κούζα, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Στέργιος Κοντακιώτης

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά


Θέατρο Χώρος
Πραβίου 6, Βοτανικός

Τηλ.: 210 3426736

FB: Horos Theatre Company

https://horostheatre.gr/

ΜΕΡΕΣ/ΩΡΕΣ

Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 21.00

Κυριακή: 19.00

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 20€ 

Μειωμένο: 17€  


Εισιτήρια για την παράσταση ΕΔΩ.


Early Bird μέχρι 14/10 για την παράσταση "Άλκηστις": 15€ 

* Στα εισιτήρια της προσφοράς δεν γίνονται αλλαγές και ακυρώσεις

Επικοινωνία – Γραφείο Τύπου: Μαρία Τσολάκη

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ