Τα «Μαγνητικά Πεδία» σε βινύλιο από την Veego Records (video clip)

H μουσική της βραβευμένης ταινίας του σκηνοθέτη Γιώργου Γούση «Μαγνητικά Πεδία», την οποία υπογράφει ο κιθαρίστας και πολυοργανίστας Λευτέρης Βολάνης, κυκλοφορεί σε βινύλιο από την Veego Records.

Τα «Μαγνητικά Πεδία» σε βινύλιο από την Veego Records (video clip)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Γιώργος Γούσης ζήτησε από τον Λευτέρη Βολάνη μια μουσική που να σε κάνει να νιώθεις τον δρόμο και το ταξίδι.
Ο ίδιος μας είπε πως «Ήθελα ένα θέμα δρόμου που να πατήσει πάνω σε μια μελωδία χαρακτηριστική για το αμάξι του Ζορζ όταν εμφανιζόταν, σαν αυτή του Ιππότη της Ασφάλτου».

Λευτέρης Βολάνης είναι κιθαρίστας και πολυοργανίστας και μέλος του συγκροτήματος No Clear Mind και έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα από τις αρχές των 00s (Electric Litany, Nalyssa Green, MGC, Misuse, Leon of Athens, Jack Heart and the Love Ghosts.)  

Τη μουσική της ταινίας την ηχογράφησε μόνος του τον Ιούνιο του 2021 στο σπίτι του στην Καισαριανή ενώ τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν από τον Δημήτρη Παγίδα στην Επίδαυρο.

Η μίξη έγινε από τον Λευτέρη βολάνη και τον Χάρη Νείλα.

Το mastering το επιμελήθηκε ο Βασίλης Ντοκάκης ενώ το mastering για την έκδοση του βινυλίου έκανε ο Ekelon.


Δείτε το video clip με σκηνές από την ταινία:


To 7" γυρίζει στις 33 στροφές και στην Β πλευρά περιέχει μια ηλεκτρική και διαφορετική έκδοση του βασικού θέματος με τίτλο Electromagnetic Fields ενώ αν ψάξετε καλά θα βρείτε και ένα κρυμμένο τραγούδι σε αυτό το μικρό μας soundtrack.

Το βασικό θέμα που έγραψε ο Λευτέρης Βολάνης και για το οποίο βραβεύτηκε στα IRIS Awards το 2022 κυκλοφορεί σε 7ιντσο βινύλιο σε 250 κόπιες μαζί με ένα poster που σχεδίασε Kanelloscob εμπνευσμένος από την ταινία.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το soundtrack στο e-shop και το bandcamp της Veego Records.


Δείτε σχετικά: Ο Γιώργος Γούσης στο 20/20 για την ταινία του «Μαγνητικά Πεδία» (video)

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ