Συναυλία-Διαμαρτυρία Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων στο Τσίλερ (φωτορεπορτάζ)

Στις 10 το πρωί της Τετάρτης 22/2, τα παιδιά των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων γέμισαν με μουσικές, χρώματα και συνθήματα τον χώρο έξω από την Κατάληψη του Θεάτρου Τσίλερ, στη συναυλία που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Συναυλία-Διαμαρτυρία Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων στο Τσίλερ (φωτορεπορτάζ)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το Δελτίο Τύπου-κάλεσμα της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για τη σημερινή (22/2, 10 π.μ.) συναυλία-διαμαρτυρία έξω από το θέατρο Τσίλερ ήταν το εξής:

Τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία αύριο στις 10.00 π.μ. στο Τσίλερ 

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων με ομόφωνη απόφασή του στηρίζει και συμμετέχει καλώντας τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στη συναυλία των Μουσικών Σχολείων Αθήνας, Αλίμου, Πειραιά και Παλλήνης με τη συμμετοχή των καλλιτεχνικών σχολείων, η οποία θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 10.00 πμ. έξω από το υπό κατάληψη κτήριο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου.

Διεκδικούμε:

- Να αποσυρθεί άμεσα το προεδρικό διάταγμα 85/2022.

- Αναγνώριση σπουδών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων, στα αντικείμενα της Αρμονίας, της Βυζαντινής Μουσικής των Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων και του ατομικού οργάνου επιλογής, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν τα μαθήματα σε ωδεία.

- Άμεση πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών. Οι ωρομίσθιοι που δεν ανήκουν στην ΠΕ κατηγορία να προσλαμβάνονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

- Δικαίωμα απόκτησης ΠΕ των καθηγητών χορού κινηματογράφου.

- Συγγραφή νέων συγγραμμάτων μουσικής και καλλιτεχνικών μαθημάτων και δωρεάν παροχή τους στους μαθητές των σχολείων μας.

- Κατάργηση του άρθρου Θ10α του Ν10491 ώστε να μην υπάρχει διάκριση των μαθητών των μουσικών γυμνασίων και οι μαθητές τους να προάγονται όταν έχουν Μ.Ο.13 στα μαθήματα γενικής και μουσικής παιδείας όπως ορίζεται και για τα υπόλοιπα γυμνάσια.

- Κατάλληλες κτιριακές υποδομές για την διεξαγωγή καλλιτεχνικών και μουσικών μαθημάτων στα καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία μας.

- Μετακινήσεις από δημόσιο φορέα, χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς και με συνοδούς για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές -τριες Συνεχίζουμε ενωτικά και δυναμικά μέχρι την τελική νίκη.....!

Ο Πρόεδρος, Μπενέτος Αντώνης

Η Γ. Γραμματέας, Στούπα Κατερίνα

Τα παιδιά των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων γέμισαν με μουσικές, χρώματα και μηνύματα τον χώρο έξω από την Κατάληψη του Θεάτρου Τσίλερ, όπως μπορείτε να δείτε στο πλούσιο φωτορεοπορτάζ του Μάριου Λώλου.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ