Κυριακή 19/3: Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις 70 ημέρες κατάληψης της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου

Η Συνέλευση της Κατάληψης της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου ανακοίνωσε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Κυριακής 19ης Μαρτίου για τις 70 ημέρες κατάληψης της Σχολής.

Κυριακή 19/3: Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις 70 ημέρες κατάληψης της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κλείνοντας 70 ημέρες κατάληψης ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα, στην υποβάθμιση των σπουδών μας και στις ιδιωτικοποιήσεις, οι σπουδάστ(ρι)ες της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σας προσκαλούμε στην συζήτηση που διοργανώνουμε μαζί με τις σπουδάστ(ρι)ες της επίσης υπό κατάληψη Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) με θέμα: «Τι Σχολές Θέλουμε;»

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Σχολείον της Ειρήνης Παπά (Πειραιώς 52, Μοσχάτο) την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 18.00. Θα προηγηθεί μπαζάρ που θα ξεκινήσει από τις 12.00 το μεσημέρι, ενώ στις 21.00 θα έχουμε μπαρ οικονομικής ενίσχυσης επίσης στο οποίο θα υπάρξει DJ set. 

Μαζί σπουδαστές χορευτές, ηθοποιοί και σκηνοθέτες θέλουμε να οραματιστούμε πώς θέλουμε να είναι οι σχολές παραστατικών τεχνών από εδώ και πέρα και να εξετάσουμε ποιες είναι οι παθογένειες των υπαρχόντων σχολών, πώς ονειρευόμαστε την Παιδεία και την Τέχνη μας, πως μπορούν οι σχολές να γίνουν πιο συμπεριληπτικές, ποιες είναι οι κατακτήσεις και τα μαθήματα που έχουμε πάρει μέσα από τις καταλήψεις μας και από τον άνευ προηγουμένου αγώνα που έχουμε δώσει από από τις 17 Δεκεμβρίου και μετά, ημέρα που υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα και ξεκίνησε ο πανκαλλιτεχνικός αγώνας.

Καλούμε λοιπόν ολόκληρη την κοινωνία να έρθει στην συζήτηση αυτή ώστε μαζι να σχεδιάσουμε την Τέχνη, την Εκπαίδευση και τις Σχολές που θέλουμε. Είναι ξεκάθαρο ότι μετά από έναν πρωτοφανή αγώνα διαρκείας σαν και τον δικό μας, δεν γίνεται να γυρίσουμε πίσω στις σχολές μας όπως ήταν πριν. Ας χτίσουμε μαζί την επόμενη ημέρα των σχολών θεάτρου και χορού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ - ΚΥΡΙΑΚΗ 19/03 

12:00-18:00 / Bazaar Οικονομικής Ενίσχυσης 

Με ρούχα, πίνακες, κοσμήματα, σπιτική λεμονάδα, βινύλια, βιβλία κλπ. Με σκοπό να ενισχύσουμε τα οικονομικά ευάλωτα άτομα της σχολής μας, αλλά και το ταμείο της Κατάληψης. 

18:00-21:00 / Συζήτηση: «Τι Σχολές Θέλουμε;»

Μία εκδήλωση σε συνδιοργάνωση με την Κατάληψη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης για να συζητήσουμε όλα μαζί τί σχολές οραματιζόμαστε και να μοιραστούμε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς μας για το παρόν εκπαιδευτικό σύστημα. 

21:00-00:00 / Bar με Μουσική και ποτό

Η εκδήλωση μας θα κλείσει με ποτάκια, μπύρες και κρασια με μουσική από την DJ Ilia.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ! 

Κατάληψη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου - Ειρήνη Παπά

#sesaspoumasakoute

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ