Ελπίδες ότι το Cine Paris θα επαναλειτουργήσει το καλοκαίρι του 2023

Μέσα στη βαθιά πολιτιστική κρίση που βιώνουμε, μια είδηση σαν και αυτή έρχεται να επαναφέρει την ελπίδα για την τύχη της τέχνης στη «χώρα που γέννησε τον πολιτισμό».

Ελπίδες ότι το Cine Paris θα επαναλειτουργήσει το καλοκαίρι του 2023
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Αγαπητοί μας φίλοι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι φέτος το καλοκαίρι το Cine Paris και η ομάδα του δεν θα βρίσκεται κοντά σας. Δυστυχώς λόγω της πανδημίας κάποιες εργασίες που ήταν απαραίτητες και προγραμματισμένες να γίνουν πήραν παράταση… Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι να έχετε με υγεία και δίνουμε το καθιερωμένο μας ραντεβού του χρόνου..»

Με την παραπάνω λιτή ανάρτηση, στην 1η Ιουλίου του 2020, το Cine Paris στην Πλάκα ανακοίνωνε το κλείσιμο του, ανανεώνοντας το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι, του 2021. Τρία χρόνια μετά, η πολιτιστική πραγματικότητα βρίσκει τους κινηματογράφους της πόλης να αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, μετά και το διαφαινόμενο “λουκέτο” στο Ιντεάλ, γεγονός που απευχόμαστε και μακάρι να μη δούμε τα έργα να παίρνουν μπρος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του constructionmag.gr, το οποίο επικαλείται πληροφορίες του Build, το ιστορικό θερινό σινεμά στην Πλάκα θα είναι από φέτος το καλοκαίρι ανοικτό προς το σινεφίλ κοινό της Αθήνας.

Συγκεκριμένα: «Στην αναβίωση του ιστορικού κινηματογράφου Cine Paris στην οδό Κυδαθηναίων 22 στην Πλάκα με ταυτόχρονη δημιουργία και αίθουσας εκδηλώσεων για τις ανάγκες του ιδρύματος Stelios Philanhtropic Foundation, προχωράει σύμφωνα με πληροφορίες του Build η κατασκευαστική εταιρεία Αnax Constructions. Σημειώνεται ότι ο Στέλιος Χατζηιωάννου και επί της ουσίας ο φιλανθρωπικός φορέας που ο ίδιος έχει ιδρύσει, έχει αποκτήσει κατά 100% το συγκεκριμένο ακίνητο που κατά το παρελθόν στέγαζε αφενός το Cine Paris, αφετέρου το κέντρο διασκέδασης, Ζυγός. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο θερινός κινηματογράφος που βρισκόταν στην ταράτσα του κτιρίου θα ανακατασκευαστεί, θα ανακαινιστεί και αναμένεται να λειτουργήσει και πάλι το καλοκαίρι του 2023. Σε ό,τι αφορά το χώρο του Ζυγού, εκεί πρόκειται να δημιουργηθεί η αίθουσα εκδηλώσεων του Stelios Philanthropic Foundation».

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ