Το Σάββατο στο Γεωπονικό τα ρούχα μας μυρίσανε φωτιά και η Αθήνα φώτισε (video)

Σχεδόν 20.000 άνθρωποι βρέθηκαν το Σάββατο 06/05 στην Γεωπονική Σχολή για να στηρίξουν οικονομικά τον αγώνα τεσσάρων, αδίκως και σχεδόν παρανόμως, κρατουμένων στον Κορυδαλλό και η Αθήνα πλημμύρισε με φωνές που ούρλιαζαν για δικαιοσύνη.

Το Σάββατο στο Γεωπονικό τα ρούχα μας μυρίσανε φωτιά και η Αθήνα φώτισε (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το Σάββατο 06/05 στην Γεωπονική Σχολή Αθηνών πραγματοποιήθηκε live οικονομικής ενίσχυσης, για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων τεσσάρων ανθρώπων, οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι εδώ και σχεδόν 18 μήνες, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, εμπρησμό εκ προθέσεως, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο κατά συναυτουργία, έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο κατά συναυτουργία, κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, απειλή, απείθεια, βία σε βάρος υπαλλήλων, χωρίς επαρκή στοιχεία, σχεδόν παράνομα και σίγουρα άδικα.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αδιανόητη, καθώς το Γεωπονικό «πλημμύρισε» με σχεδόν -ή και περισσότερους από- 20.000 ανθρώπους, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν των αγώνα των ανθρώπων που βρίσκονται στη φυλακή, έχοντας στιγματιστεί εξαιτίας της ιδεολογίας και των πιστεύω τους.

ΛΕΞ, Anser & Everson, Tiny Jackal, ΧΑΡΑ, Ζήνων, MC YINKA και άλλοι τόσοι καλλιτέχνες της ραπ και χιπ χοπ σκηνής, οι οποίοι πλαισίωσαν με τρόπο μαγικό ένα live τυχαίο, αλλά ξεχωριστό, έκαναν την ατμόσφαιρα να μοιάζει με ουτοπία.

Κοριτσάρες από τον Βορρά και χιπχοπάδες του κόσμου, ξεσήκωσαν το απέραντο κοινό, που έφτανε μέχρι την Ιερά Οδό. Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν ο Anser και το τραγούδι Άμα ρωτήσουν που χάθηκα που τραγούδησε μαζί με τον Βέβηλο, κάνοντας την πλάση να μοιάζει με διονυσιακή γιορτή.

Και για το τέλος ο ποιητής του πεζοδρομίου, ο ΛΕΞ, που έφτασε το πλήθος σε οργασμό προτού ακόμα ξεστομίσει τους πρώτους στίχους από το VITTORIO.

Καπνογόνα, υψωμένες γροθιές, άνθρωποι να τραγουδούν πάνω στους ώμους των φίλων τους, σημαίες να κυματίζουν, έπλεκαν ένα σκηνικό που ούρλιαζε ζωή.

Που μας θύμιζε και μας επιβεβαίωνε, ταυτόχρονα, ότι οι φωνές μας έχουν δύναμη και ακούγονται παντού.

Ότι όσο διεκδικούμε με ενωμένες τις φωνές μας, στην πόλη θα έρθει πάλι το φως και θα πλημμυρίσει τις γειτονιές μας.

Το Σάββατο, δόθηκε μια ηχηρή απάντηση σε ό,τι θέλει με βία να μας στερήσει την ζωή.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ