«Πάρε το νερό στα χέρια σου»: O αγώνας συνεχίζεται με μία μεγάλη συναυλία στη Δραπετσώνα

Μία μεγάλη συναυλία έχει προγραμματιστεί στα Λιπάσματα Δραπετσώνας για την Παρασκευή 12/5 το βράδυ, κατά της περιφρόνησης των αποφάσεων του ΣτΕ από την Κυβέρνηση.

«Πάρε το νερό στα χέρια σου»: O αγώνας συνεχίζεται με μία μεγάλη συναυλία στη Δραπετσώνα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένα απ’ τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι η σταδιακή ιδιωτικοποίηση του νερού. Και δεν σταματάει ούτε μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες το απαγόρευσαν. Ο πρωθυπουργός και το κόμμα του τις αγνοούν και συνεχίζουν αυτό που ξεκίνησαν.

Για να μη συμβεί κάτι τέτοιο έχει ξεκινήσει ένας τεράστιος αγώνας. Ένας αγώνας που την Παρασκευή 12 του Μάη θα τους βρει όλους στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, όπου έχει προγραμματιστεί μια μεγάλη συναυλία για τη δημόσια διασφάλιση του νερού.

Για το πόσο σοβαρή τροπή έχουν πάρει τα πράγματα στο συγκεκριμένο ζήτημα μας ενημέρωσε ο Ηλίας Κόρλος, πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, σε συνέντευξη Τύπου, αναφέροντας ότι: «Παρά τις σημαντικές νίκες κατά της ιδιωτικοποίησης με τρεις αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου, άλλες δύο του Δ Τμήματος και των δύο πρόσφατων της Επιτροπής Συμμόρφωσης για υποχρεωτική επιστροφή των μετοχών ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο στο Δημόσιο έως τα μέσα Δεκεμβρίου, δυστυχώς όλα βρίσκονται σε εκκρεμότητα».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Ραντίστας, πρόεδρος εργαζομένων του Σωματείου Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αφού ανέφερε ότι μόνο η χούντα του Πινοσέτ έβαλε χέρι στα αποθέματα του νερού, τόνισε: «Πότε έλεγε ψέματα ο πρωθυπουργός; Το 2018, όταν μιλούσε για στρατηγικό επενδυτή σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, ή τώρα, που λέει ότι δεν πωλούνται, μετά την κοσμοπλημμύρα στη συναυλία υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού στη Θεσσαλονίκη;

Το κίνημα για το νερό στη χώρα μας έβαλε φρένο στην ιδιωτικοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων μέσω ΣΔΙΤ για το ΕΥΣ αφού οι σχετικές αποφάσεις κατέπεσαν στο ΣτΕ».

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν, όσον αφορά το ζήτημα του νερού. Αν δεν γίνουν τώρα αγώνες για να μην καταλήξει σε ιδιώτες θα χαθεί και αυτό στη μεγάλη δεξαμενή των ιδιωτικοποιήσεων που άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκη το 2019.

Γι' αυτό όλοι την Παρασκευή 12/5 στα Λιπάσματα Δραπετσώνας!

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ