Το books n’ beer γίνεται τριών χρόνων!

Το φεστιβάλ που αγαπάμε έρχεται για τρίτη χρονιά στην Πλατεία Πρωτομαγιάς. Στις 9-11 Ιουνίου με μπίρες και βιβλία αλλά και comics, εκδηλώσεις και συζητήσεις. Το 20/20 Magazine χορηγεί την επικοινωνία του και συμμετέχει και τη δεύτερη ημέρα συζητώντας για τη Δίκη Λιγνάδη.

Το books n’ beer γίνεται τριών χρόνων!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το books n’ beer γιορτάζει τα τρία χρόνια του και το 20/20 Magazine συμμετέχει με διπλό ρόλο. Του χορηγού επικοινωνίας και της παρουσίας του στη συζήτηση για τις ανεξάρτητες δημοσιογραφικές ομάδες και παρατηρητηρίων, καθώς και των υποθέσεων που ανέδειξαν τη σεζόν 2022-2023 στο πλαίσιο του δικαστικού ρεπορτάζ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Πρώτη μέρα - Παρασκευή 9 Ιουνίου

Η σύγχρονη πραγματικότητα ως δυστοπία και τις δυστοπικές όψεις της πραγματικότητας

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 18:00 με την παρουσίαση του συλλογικού τόμου «covid19 sudden fiction contest», ενός βιβλίου του οποίου το υλικό συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου λο-κντάουν (23 Μαρτίου 2020 - 4 Μαΐου 2020), στην προσπάθεια που έκανε το red n’ noir για μια αρχική και δειγματοληπτική καταγραφή της συλλογικής εμπειρίας του covid-19 και των πολυεπίπεδων επιπτώσεών του, διοργανώνοντας το #covid19_sudden_fiction_contest μέσω της σελίδας του στο fb.

Σκοπός δεν ήταν να παραχθούν ούτε να εκδοθούν αριστουργήματα, παρότι κάποιες συμμετοχές έχουν πολύ μεγάλη λογοτεχνική αξία. Σκοπός ήταν να δημιουργηθεί ένα ψηφιδωτό μικρών αφηγήσεων διηγήματος, ποίησης και κόμικς. Μια σύνθεση που θα μπορούσε να περιγράψει τη συλλογική εμπειρία των συνολικών, κυρίως κοινωνικών και πολιτικών, επιπτώσεων σε παρόντα (τότε) χρόνο. Ένα σημείο αναφοράς στο οποίο θα μπορεί να ανατρέχει κανείς στο μέλλον για να καταλάβει ποια ήταν η αρχική πρόσληψη και τι συνέβαινε τότε, όταν ακόμα η κατάσταση ήταν πρωτόγνωρη και πριν περάσει το πρώτο σοκ∙ με άλλα λόγια, να μπορεί να ψηλαφήσει το πώς διάβαζαν οι άνθρωποι το παρόν και πώς προέβλεπαν το μέλλον.

Παρουσίαση του βιβλίου «Θεωρίες Συνωμοσίας» του Δημήτρη Λένη από τις εκδόσεις Τόπος

«Οι Μασόνοι και οι εξωγήινοι, τα Νεφιλίμ και οι πιλότοι των αεροπλάνων που μας ψεκάζουν, οι δολοφόνοι του Κένεντι και οι εβραιομπολσεβίκοι Σοφοί της Σιών, όλοι εφαρμόζουν πολλαπλές σκοτεινές συνωμοσίες εναντίον μας. Υπάρχει όμως επιπλέον μια ακόμα αμείλικτη παγκόσμια συνωμοσία, αυτή που μας επιβάλει να μην σκεφτόμαστε τι ακριβώς σημαίνει ο όρος “Θεωρία Συνωμοσίας” και ποιες οι πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες της διάδοσης τέτοιων, ασαφώς ορισμένων, θεωριών.

Η πρώτη μέρα του books n’ beer 2023 θα κλείσει με δύο παρουσιάσεις και μια εκδήλωση. Την παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Black Mirror»,που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη και το έχει επιμεληθεί η Δέσποινα Καταπότη. Και την παρουσίαση του κόμικ «Fear Future» του Πάνου Ζάχαρη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Jemma Press. Ένα αλμπουμάκι που ξεκίνησε να δουλεύεται τον Μάη του 2020 και ολοκληρώθηκε τον Φλεβάρη του 2021, και που το μεγαλύτερο κομμάτι του σχεδιάστηκε στις άγριες ώρες μεταξύ τηλεργασίας και μηνυμάτων στο 13033. Μετά από αυτό, σειρά θα πάρει η εκδήλωση για την τεχνητή νοημοσύνη στην τέχνη και τα κόμικς, με το ερώτημα αν η ΑΙ εκδημοκρατίζει την τέχνη ή αρπάζει εργασία καλλιτεχνών.

Δεύτερη μέρα - Σάββατο 10 Ιουνίου

Παρουσίαση ανεξάρτητων δημοσιογραφικών ομάδων και παρατηρητηρίων, καθώς και των υποθέσεων που ανέδειξαν τη σεζόν 2022-2023 στο πλαίσιο του δικαστικού ρεπορτάζ. Η δεύτερη μέρα του books n’ beer 2023 θα κλείσει με την παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Χατζηστεφάνου «Προπαγάνδα και παραπληροφόρηση» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος.

18:00 Δίκη για τη φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας. Μιλάνε ο Σταύρος Μαλιχούδης και η Κορίνα Πετρίδη για λογαριασμό της δημοσιογραφικής ομάδας του Solomon.

18:30 Εφετείο της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Μιλάνε η Ελευθερία Κουμάντου για λογαριασμό του Golden Dawn Watch και ο Λουκάς Σταμέλλος για λογαριασμό του omnia tv.

19:00 Δίκη για τον φονικό ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh. Μιλάνε η Δάφνη Καραγιάννη και η Άννα Νίνη για λογαριασμό του ZackieOh Justice Watch.

19:30 Υποθέσεις τράφικινγκ (Ηλιούπολης και 12χρονης). Μιλάνε οι Άννα Νίνη και Οδυσσέας Γερονικολός για λογαριασμό της δημοσιογραφικής ομάδα του omnia tv.

20:00 Δίκη Λιγνάδη. Μιλάνε η Μαρία Λούκα και η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου για λογαριασμό του Lignadis Trial Watch και η Μαρία Κεφαλά για λογαριασμό του 20/20 Μagazine.

20:30 Υποθέσεις δολοφονιών Νίκου Σαμπάνη και Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικούς. Μιλάνε οι Φοίβος Συμεωνίδης και Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης για λογαριασμό του omnia tv.

21:00 Υπόθεση Greek Police Mafia. Μιλάει ο Μπάμπης Πολυχρονιάδης για λογαριασμό του the freedom of press.

21:30 Παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Χατζηστεφάνου «Προπαγάνδα και παραπληροφόρηση» (εκδόσεις Τόπος). Μιλάει ο συγγραφέας του βιβλίου και δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.

Τρίτη ημέρα - Κυριακή 11 Ιουνίου

Σύγχρονο έντυπο περιοδικό και queer λογοτεχνία και κόμικς!

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής θα ξεκινήσουν με την κουβέντα μεταξύ των περιοδικών kaboom, yusra, HUMBA! και βλάβη, κυρίως ως ενός είδους ποδαρικό στην κυκλοφορία του τελευταίου.

Έπειτα θα ακολουθήσει το αφιέρωμα στην queer λογοτεχνία και κόμικς. Θα ξεκινήσει με αφορμή την πρώτη ποιητική συλλογή της Ελένης Κίρκη με τίτλο «Δαγκώματα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ενύπνιο. Αμέσως μετά ακολουθεί κουβέντα, στην οποία για το ζήτημα της queer δημιουργίας στα κόμικς.

Οι εκδηλώσεις του «books n’ beer» θα κλείσουν με δύο παρουσιάσεις βιβλίων: «Στο σπίτι των ονείρων» της Κάρμεν Μαρία Ματσάδο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αντίποδες,και «Ζυθοποιείο Μαργαριταριών» της Γιένι Βαλ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πλήθος.

INFO

Το books n’ beer 2023 θα πραγματοποιηθεί στην Ευελπίδων-Πλατεία Πρωτομαγιάς-Πεδίον Άρεως το δεύτερο ΠΣΚ του Ιουνίου, δηλαδή στις 9-10-11 Ιουνίου 2023 και ώρες 15:00 με 22:00.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ