7 τραγούδια, 7 λόγοι για να μη χάσεις τον Παυλίδη live στην Τεχνόπολη

Το βράδυ της Τετάρτης θα είμαστε στην Τεχνόπολη για να απολαύσουμε ένα ταξίδι στο υποσυνείδητο, γεμάτο συναισθήματα, με οδηγό τον Παύλο Παυλίδη.

7 τραγούδια, 7 λόγοι για να μη χάσεις τον Παυλίδη live στην Τεχνόπολη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι συναυλίες του καλοκαιριού έχουν μια πολύ ιδιαίτερη ενέργεια, συγκριτικά με εκείνες του χειμώνα. Ο καιρός και η αύρα του κόσμου δημιουργούν ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο στο οποίο κάθε κομμάτι χτυπά διαφορετικά, σε σχέση με αντίστοιχες σε κλειστούς χώρους.

Έχω βρεθεί σε lives του Παυλίδη σε διάφορες εποχές του χρόνου και πιστεύω ότι η θερινή σεζόν μοιάζει με το φυσικό του περιβάλλον. Ίσως έχουν και μικρή σημασία όλα αυτά, καθώς τις περισσότερες φορές εκείνος καθορίζει το κλίμα.

Άλλες φορές κλείνει τα αυτιά του και τραγουδάει ψιθυριστά, άλλες κλείνει τα μάτια του και χάνεται στις σκέψεις του κι άλλες χορεύει σαν παιδί γύρω από το μικρόφωνο. Με ένα μοναδικό τρόπο, σου μεταφέρει την ενέργεια του χωρίς να το επιδιώκει και είτε σε συμπαρασύρει στην ένταση είτε σε κρατάει προσγειωμένο σε μια γαλήνια ησυχία. Άλλες φορές το κοινό μεταμορφώνεται σε μια σιωπηλή χορωδία και άλλες βλέπεις κόσμο να φεύγει ιδρωμένος από τον χώρο με αυτή την γλυκιά αίσθηση ολοκλήρωσης.

Πριν λίγες μέρες ο Παύλος Παυλίδης και οι Hotel Alaska εμφανίστηκαν στα Καλάβρυτα στο πλαίσιο του Helmos Mountain Festival και σήμαναν την έναρξη του καλοκαιριού σε ένα εκστατικό live. 12 μέρες μετά, ετοιμάζονται για άλλη μια παράσταση. Το βράδυ της Τετάρτης θα είμαστε στην Τεχνόπολη για να απολαύσουμε ένα ταξίδι στο υποσυνείδητο, γεμάτο συναισθήματα, με οδηγό τον Παύλο Παυλίδη.

Κάθε κομμάτι χτυπάει διαφορετικά μέσα σου και ανοίγει διαφορετικές πόρτες. Παρακάτω είναι μερικά από τα πιο αγαπημένα.

ΠΑΡΕ ΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

«Ανατινάζεται το φως, τις Κυριακές τα μεσημέρια». Είναι τόσο υπερβατικός αυτός ο στίχος αλλά και η μουσική που ταυτόχρονα σε ξεσηκώνει και σε ηρεμεί. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ

«Αφού δεν υπάρχεις, δεν θα σε χάσω ποτέ». Αρκεί.

ΜΟΧΑ

Μελωδία, μουσική, στίχος, ένα κομμάτι που έχει τα πάντα. «Κατηφορίζαμε τις θάλασσες παρέα και τα νησιά μας χαιρετούσαν μεθυσμένα». Θυμάστε τι λέγαμε στην αρχή για την εποχή του χρόνου, έτσι;

Ο,ΤΙ ΘΕΣ ΕΣΥ

«Να να να να να να, Να να να να να νο». Όλα τα μέρη του σώματος ενεργοποιούνται.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Εδώ επικρατεί ησυχία. Στα δικά μου τα αυτιά φαντάζει σαν μια εξομολόγηση, σκέψεις που πρέπει να βγουν από μέσα σου. Από τα πιο συναισθηματικά κομμάτια που έχει γράψει ο Παυλίδης, κατά την ταπεινή μου άποψη.

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΦΩΣ

Soundtrack σε πολλά ηλιοβασιλέματα, σε μοναχικές βόλτες, σε μέρη που νιώθεις μόνος/η κι ας είναι γεμάτα από κόσμο.

ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ

Τον περασμένο Φλεβάρη, ο Παύλος Παυλίδης διασκεύασε 12 κομμάτια του Γιάννη Μαρκόπουλου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από την ζωή. Αν ο Παύλος Παυλίδης σκέφτεται να αποχαιρετήσει με ένα δικό του τρόπο τον σπουδαίο συνθέτη, το να τραγουδήσει τα “γκρεμισμένα σπίτια” θα φάνταζε ιδανικό.

Θα είναι ωραία την Τετάρτη.

Εισιτήρια: https://www.viva.gr/tickets/music/paulos-paulidis-hotelalaska/

Φωτογραφίες: Πηνελόπη Μαμάη

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ