Καλλιτέχνες συγκεντρώνουν τρόφιμα στις συναυλίες τους για τον θεσσαλικό κάμπο!

Οι πλημμύρες και η βαθιά ανάγκη για αλληλεγγύη δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Ούτε τους καλλιτέχνες μας!

Καλλιτέχνες συγκεντρώνουν τρόφιμα στις συναυλίες τους για τον θεσσαλικό κάμπο!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Λιάκος a.k.a. Εισβολέας, έκανε μια μικρή παρέμβαση της τελευταίας στιγμής για την συναυλία του στις 20 Σεπτεμβρίου, όπου ζήτησε να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς. Κάτι που λιγότερο από 24 ώρες πριν έκανε και ο Δημήτρης Μυστακίδης.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης γνωστοποίησε την πρόθεσή του με το εξής μήνυμα από την πλατφόρμα του Facebook:

«Είμαι κι εγώ ένας φλώρος που παίζει κιθάρα και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα παίξω στο Θεατράκι Μαρίνας στην Πάτρα.

Μαζί, εκεί, θα προσπαθήσουμε μέσα από τα τραγούδια να απαλύνουμε τον συλλογικό πόνο, να παλέψουμε την απόγνωση και να πάρουμε θάρρος για να αλλάξουμε ότι μας πληγώνει.

Μιας και θα μαζευτούμε (όσοι μαζευτούμε, γιατί όπως είπε ο Μπέος «ποιος τους ακούει αυτούς;»), θα συλλέξουμε είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι συνάνθρωποι μας στη Θεσσαλία.

Ό,τι συγκεντρωθεί θα παραδοθεί στα παιδιά του Ρουβίκωνα που κάνουν συνεχώς αποστολές εκεί που χρειάζεται.

Για όποιον θέλει να προσφέρει τη βοήθεια του πριν τη συναυλία, μαζεύουμε: νερά, κονσέρβες, αντισηπτικά, αντικουνουπικά σπρέι, απορρυπαντικά κάθε είδους με έμφαση τις χλωρίνες, είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν, πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας), γάντια, σκούπες και σφουγγαρίστρες.

Οι άνθρωποί μας στην Πάτρα, ο Χρήστος Συρίμπεης και η Mojo Live, θα μας ενημερώσουν τις επόμενες ώρες για το σημείο συλλογής.

Κάντε τα κουμάντα σας και επανερχόμαστε με περισσότερες λεπτομέρειες».

O Εισβολέας έκανε με την σειρά του γνωστή την πρωτοβουλία αλληλεγγύης με το εξής μήνυμα:

Φίλες και φίλοι, γειά χαρά.

Τα λόγια περισσεύουν τη δεδομένη στιγμή. Ο κάμπος θέλει την βοήθεια μας.

Το κράτος και οι φορείς του δεν είναι πουθενά. Ότι έχουμε είναι ο ένας τον άλλον. Αυτή τη στιγμή και η πιο μικρή βοήθεια είναι πολύτιμη.

Στις 20 του μήνα, στη συναυλία μας στο Faliro Summer Theater, θα συλλέξουμε είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα μεταφέρει ο Ρουβίκωνας στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Δυο-τρεις μέρες πριν τη συναυλία θα σας ενημερώσουμε για τα είδη που χρειάζονται, γιατί προκύπτουν νέες ανάγκες με το πέρασμα των ημερών.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Περιέργως (ή καθόλου περιέργως), κοινός παρονομαστής και των δύο, είναι η απόφαση να εμπιστευτούν τον Ρουβίκωνα για την συγκέντρωση και διανομή των τροφίμων και το δίκτυο αλληλεγγύης που η οργάνωση πρόλαβε και έστησε στην Θεσσαλία. Όσοι έχουν εμπειρία από αντίστοιχες επιχειρήσεις στο πεδίο και παρακολουθούν την ειδησεογραφία, γνωρίζουν πως οι πιθανότητες πλιάτσικου και τα ήδη πρώτης ανάγκης να καταλήξουν σε επιχειρήσεις είναι μεγάλος. Το ρεπορτάζ συνεχίζεται και θα προσπαθήσουμε να μάθουμε γιατί οι καλλιτέχνες δεν εμπιστεύονται την ΟΝΝΕΔ Κηφισιάς! 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ