2ο Athens Palestine Film Festival στο STUDIO art cinema από 12 έως 15 Οκτωβρίου

Aπό τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου, το STUDIO NEW STAR art cinema φιλοξενεί το 2o Athens Palestine Film Festival, προβάλλοντας 7 διακεκριμένες ταινίες του παλαιστινιακού κινηματογράφου σε διάστημα 4 ημερών. 

2ο Athens Palestine Film Festival στο STUDIO art cinema από 12 έως 15 Οκτωβρίου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Από 12-15 Οκτώβρη, το 2ο Athens Palestine Film Festival θα πραγματοποιηθεί στο STUDIO NEW STAR art cinema, Σταυροπούλου 33 στην Αθήνα, με διακεκριμένες ταινίες του παλαιστινιακού κινηματογράφου που ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία. Το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει ταινίες από σπουδαίους Παλαιστίνιους δημιουργούς, άντρες και γυναίκες, που ζουν τόσο στην πατρίδα τους όσο και τη διασπορά.

Όλες οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους με εισιτήριο 5€ τη βραδιά. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 και οι προβολές ξεκινούν στις 20:00.

Πρόγραμμα προβολών

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, 20:00

A House in Jerusalem των Muayad & Rami Alayan

Μια απόκοσμα αγωνιώδης και συγκινητική ιστορία που μέσα από τα μάτια ενός νεαρού κοριτσιού εξερευνά τη δύναμη της μνήμης και της αγάπης.

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 20:00

Liwan της Doris Hakim

Το «Liwan» είναι ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά το ομώνυμο πολιτιστικό hub στη Ναζαρέτ. Οι ιδρυτές του Liwan έχουν αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια στη δημιουργία και τη συντήρηση του χώρου. Το Liwan έχει δεχθεί επιθέσεις στο παρελθόν και οι ιδρυτές του εξακολουθούν να ζουν υπό συνεχή απειλή.

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 20:30

Three Promises του Yousef Srouji

Το «Three Promises» είναι μια σπαρακτική καταγραφή της ζωής μιας οικογένειας εν μέσω σύγκρουσης. Το ντοκιμαντέρ ξεσκεπάζει τη βαθιά αγάπη μιας μητέρας μέσα στη σκληρή πραγματικότητα του πολέμου.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου, 20:00

Nation Estate της Larissa Sansour

Πρόκειται για μια μικρού μήκους ταινία επιστημoνικής φαντασίας που απεικονίζει την Παλαιστίνη σαν ουρανοξύστη, με κάθε όροφο να αντιπροσωπεύει μια πόλη της Παλαιστίνης. Μια παλαιότερη έκδοση του έργου τράβηξε την προσοχή όταν αποκλείστηκε από έναν διαγωνισμό στο Musée de l'Elysée και, σύμφωνα με ισχυρισμούς, αυτό έγινε λόγω υπαινιγμών πολιτικής φύσης.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου, 20:30

Alam (Η Σημαία) του Firas Khoury

Σε μια παλαιστινιακή πόλη, ο Tamer και οι φίλοι του ζουν τη ζωή ενός τυπικού μαθητή γυμνασίου μέχρι την άφιξη της όμορφης Maysaa. Για να την ευχαριστήσει, ο Tamer δέχεται να λάβει μέρος σε μια μυστηριώδη επιχείρηση σημαίας την παραμονή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ που είναι ημέρα πένθους για τους Παλαιστίνιους.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου, 20:00

The Cup Reader της Suha Araj

Η Warde είναι μια διαβόητη καφεμάντισσα και προξενήτρα που δέχεται πελάτες από όλη την Παλαιστίνη, ωστόσο οι συμβουλές της δεν προέρχονται πάντα από το φλιτζάνι. Στην άλλη πλευρά της πόλης, η Τζίνα, μια απρόθυμη νύφη, σέρνει τον επισκέπτη ξάδερφό της στους δρόμους του χωριού για να ζητήσει την καθοδήγηση της Warde την μεγάλη ημέρα του γάμου της. Κάθε γυναίκα καλείται να αντιμετωπίσει τις πεποιθήσεις της.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου, 20:30

The Wanted 18 των Amer Shomali & Paul Cowan

Αντισυμβατικό ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία των Amer Shomali και Paul Cowan, με επίκεντρο την προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε να επιτευχθεί η αυτάρκεια της γαλακτοκομικής παραγωγής σε μια παλαιστινιακή πόλη στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Πληροφορίες: newstarartcinema.gr

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ