Με τη ματιά του «άλλου» (video)

Στις 17 Οκτωβρίου, ο διάσημος τηλεπαρουσιαστής Πιρς Μόργκαν καλεί στην εκπομπή του τον αυτοεξόριστο Αιγύπτιο κωμικό και επιστήμονα Μπάσεμ Γιούσεφ, σε μια ημίωρη συζήτηση για τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς που γίνεται μέσα σε λίγες ώρες viral.

Με τη ματιά του «άλλου» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Εκτός από τον άνισο πόλεμο που διεξάγεται εδώ και κοντά ένα μήνα στη Λωρίδα της Γάζας, διεξάγεται κι άλλος ένας στις τηλεοπτικές οθόνες του πλανήτη. Και στην από δω, τη δική μας μεριά, μια άποψη κυριαρχεί όλων. Και τις περισσότερες φορές είναι η μόνη που ακούγεται.

Ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι μόνο έτσι. O διάσημος δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιαστής Πιρς Μόργκαν τολμάει και καλεί στις 17 Οκτωβρίου τον αυτοεξόριστο Αιγύπτιο κωμικό και σατιρογράφο (και χειρουργό, και καθηγητή πανεπιστημίου, και, και) Μπάσεμ Γιούσεφ, εικονική περσόνα της Αιγύπτου από την Επανάσταση και μετά, σε μια ημίωρη συζήτηση για τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς που γίνεται μέσα σε λίγες ώρες viral. Ο Γιούσεφ ξεκινάει: «Η γυναίκα μου είναι Παλαιστίνια και εδώ και μια βδομάδα δεν μπορεί να μιλήσει με τους γονείς της στην Γάζα».

Κι αφού την βλέπει την πρώτη εκπομπή η μισή υφήλιος, το δίδυμο επιστρέφει με μια δίωρη συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο αυτή τη φορά, όπου τα λένε όλα. Αν τα αγγλικά σας είναι επαρκή, ειλικρινά αξίζει τον κόπο. Οπλίζετε φαρέτρα με επιχειρήματα. Γιατί το χιούμορ κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει.

Μπόνους τρακ:

25 καλλιτέχνες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, αοιδοί και ράπερ, φτιάχνουν ένα συγκλονιστικό μελοποιημένο βίντεο αφιερωμένο στα αδέρφια τους στην Παλαιστίνη. Rajieen, (Θα επιστρέψουμε). Τα έσοδα θα δοθούν στο PCRF, Ταμείο για την Ανακούφιση των Παιδιών της Παλαιστίνης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ