Πέμπτη 11/1: Οι Tiger Lillies στην πλατεία Εξαρχείων με ελεύθερη είσοδο!

Μια μεγάλη αυτοοργανωμένη συναυλία - γιορτή με τους Tiger Lillies μας περιμένει όλους στην πλατεία Εξαρχείων την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, στις 21:30.

Πέμπτη 11/1: Οι Tiger Lillies στην πλατεία Εξαρχείων με ελεύθερη είσοδο!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, οι μοναδικοί Tiger Lillies θα δώσουν το "παρών" στην πλατεία Εξαρχείων σε μια αυτοοργανωμένη συναυλία - γιορτή με ελεύθερη είσοδο για όλους που θα ξαναγεμίσει την πλατεία με ζωή, κόντρα στη βαρβαρότητα, στη μοναξιά των καιρών και στις αδυσώπητες λαμαρίνες!

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στο event της εκδήλωσης:

ΟΙ TIGER LILLIES ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 21.30

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΓΙΟΡΤΗ

Στα Εξάρχεια ανέκαθεν έρχονταν αντιμέτωποι δυο ασύμβατοι κόσμοι μεταξύ τους: Ο κόσμος των ιδεών, της διαφορετικότητας και της κουλτούρας, με αυτόν του ολοκληρωτισμού και της εξουσίας. Σήμερα με πρόφαση την ανάπλαση της περιοχής, η ιστορική πλατεία Εξαρχείων έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοστάσιο για την δημιουργία μιας άχρηστης γραμμής του μετρό που αφενός δεν εξυπηρετεί τίποτα, αφετέρου θα μπορούσε να γίνει αλλού. Αποτέλεσμα η καταστροφή του μόνου χώρου πρασίνου στην περιοχή, του μόνου ελεύθερου δημόσιου χώρου που μπορούσαν να παίξουν παιδιά αλλά και πεδίου συνάντησης των κατοίκων της περιοχής. Σαν να μην έφταναν αυτά το κράτος εγκαταστάθηκε επιβάλλοντας την εξουσία του μέσω της αστυνομικής κατοχής με την 24ωρη παρουσία τους.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, για τις ανάγκες τις διάνοιξης του μετρό το εργοτάξιο επεκτείνεται και σύντομα οι λαμαρίνες θα καταβροχθίσουν ό,τι απέμεινε στην πλατεία και στους γύρω δρόμους αλλάζοντας οριστικά την όψη της περιοχής που πραγματικά θα γίνει αδιάβατη. Γνωρίζουμε ότι ο εξευγενισμός στοχεύει όχι στην ανάπλαση, αλλά στην εκδίωξη των κατοίκων από τις κοινότητές τους προς όφελος της κερδοφορίας της αδηφάγας κτηματομεσιτικής αγοράς. Η ανάπλαση υπόσχεται έναν νέο θαυμαστό κόσμο χωρίς κατοίκους αλλά μόνο με καταναλωτές.

Σε πείσμα όλων που μας θέλουν υποταγμένους στη βαρβαρότητα, μοναχικούς και θλιμμένους. Τα Εξάρχεια για μια ακόμα φορά αντιστέκονται! Οι ιδέες και το ανήσυχο πνεύμα της περιοχής δεν παραδίδονται ούτε εξευγενίζονται, παραμένουν εδώ πιο δυνατές από την καταστολή, ομορφότερες από την ασχήμια των λαμαρίνων.

Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 στις 21:30 καλούμε όλους σε μια αυτοοργανωμένη συναυλία - γιορτή με τους Tiger Lillies, έξω από το εργοτάξιο, μπροστά στο βιβλιοπωλείο Bibliothèque. Nα ξαναδώσουμε ζωή μια ακόμα φορά στην πλατεία, αναδεικνύοντας ότι εμείς δημιουργούμε - εκείνοι καταστρέφουν.

Αντιστεκόμαστε στη βαρβαρότητα, στη μοναξιά των καιρών και στις αδυσώπητες λαμαρίνες

Είσοδος ελεύθερη για όλους

*Οι Tiger Lillies επιστρέφουν στην Αθήνα και στο αγαπημένο τους Half Note Jazz Club, με το ολόφρεσκο νέο project τους "Lessons in Nihilism", για 8 παραστάσεις, 5-8 & 12-15 Ιανουαρίου. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ