Τρίτη 26/3: Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Θα προβληθούν οι ταινίες μεγάλου μήκους Η Βοή του Κόσμου του Πέτρου Σεβαστίκογλου και Αγία Έμυ της Αρασέλης Λαιμού και οι μικρού μήκους Midnight Skin του Μανώλη Μαύρη και Λευκή Νύχτα της Μαριτίνας Πάσσαρη.

Τρίτη 26/3: Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
ΠΡΟΒΟΛΗ

H Ταινιοθήκη της Ελλάδος, την Τρίτη 26 Μαρτίου, συμμετέχει στην Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου και γιορτάζει μαζί με το ελληνικό σινεμά, προβάλλοντας τέσσερις ανεξάρτητες και πειραματικές ταινίες νέων αλλά και καταξιωμένων δημιουργών: τις μεγάλου μήκους Η Βοή του Κόσμου του Πέτρου Σεβαστίκογλου και Αγία Έμυ της Αρασέλης Λαιμού και τις μικρού μήκους Midnight Skin του Μανώλη Μαύρη και Λευκή Νύχτα της Μαριτίνας Πάσσαρη.

Kατ’ εξοχήν χώρος προβολής ελληνικών ταινιών, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, την Τρίτη θα υποδεχθεί δημιουργούς που εκφράζουν διαφορετικές γενιές κινηματογραφιστών αλλά και εκ διαμέτρου αντίθετες αισθητικές, θέλοντας να μυήσει το κοινό στον πολυδιάστατο σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο.

Προλογίζουν τις ταινίες τους οι: Πέτρος Σεβαστίκογλου, Μαριτίνα Πάσσαρη και  Μανώλης Μαυρής.

Τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρίτη 26 Μαρτίου

18:30

Midnight Skin του Μανώλη Μαύρη (2023, 40’)

Αγία Έμυ της Αρασέλης Λαιμού (2021, 110’)

21:30

Λευκή Νύχτα της Μαριτίνας Πάσσαρη (2022, 14’) 

Η Βοή του Κόσμου του Πέτρου Σεβαστίκογλου (2021, 87’) 

Midnight Skin

Αγία Έμυ

Λευκή Νύχτα

Η Βοή του Κόσμου

26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024: ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) προσκαλεί το κοινό να γίνει θεατής της ελληνικής ταινίας, σε μια γιορτή η οποία θα απλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, στις 26 Μαρτίου 2024. Το σύνολο της ελληνικής παραγωγής των τελευταίων τεσσάρων ετών θα είναι προσβάσιμο στις κινηματογραφικές αίθουσες της επικράτειας, τον φυσικό χώρο της κινηματογραφικής ταινίας, με τιμή εισιτηρίου 3 €, χάρη στη δράση «Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου». Η πρωτοβουλία αυτή του ΕΚΚ εδράζεται στην πεποίθησή του ότι η ελληνική ταινία και η ελληνική αίθουσα οφείλουν να συνυπάρξουν σε μια εποχή δομικών αλλαγών για την κινηματογραφική διανομή σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε μια συγκυρία διεθνούς καταξίωσης των Ελλήνων και Ελληνίδων δημιουργών. Η «Ημέρα του Ελληνικού Κινηματογράφου» έρχεται να ενισχύσει και την αίθουσα, χώρο πολιτισμού του οποίου η επιβίωση δοκιμάζεται πανευρωπαϊκά. Σκοπός του ΕΚΚ είναι η προβολή της ελληνικής ταινίας σε ένα διευρυμένο κοινό, το οποίο το ελληνικό σινεμά έχει αποδείξει πως μπορεί να το συγκινήσει.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Εισιτήριο: 3€ ανά προβολή 

Ηλεκτρονική προπώληση: https://tickets.tainiothiki.gr/

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ