ΙΡΙΔΑ VISIONS 2023-24: Πρεμιέρα με Midnight Express στην Ίριδα (29/03)

Την Παρασκευή 29/03 στις 21:00 θα προβληθεί το director’s cut (216’) της ταινίας ορόσημο για τον Ιαπωνικό πρωτοποριακό κινηματογράφο ΕΡΩΣ + ΣΦΑΓΗ του Yoshishige Yoshida.

ΙΡΙΔΑ VISIONS 2023-24: Πρεμιέρα με Midnight Express στην Ίριδα (29/03)
ΠΡΟΒΟΛΗ

To Irida Visions - Μέρες Πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης ΕΚΠΑ, ένα φεστιβάλ που καθιερώθηκε ως θεσμός την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά, επιστρέφει στις 29/03 με έναν ακόμα πλούσιο κύκλο εκδηλώσεων.

Το φεστιβάλ είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας του Κινηματογραφικού, Φωτογραφικού, Θεατρικού και Χορευτικού Τομέα του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.). Ο Π.Ο.Φ.Π.Α. από την ίδρυσή του τη δεκαετία του ΄80 έως και σήμερα αποτελεί χώρο έκφρασης και συνάντησης φοιτητών και μη, οι οποίοι με την αφιλοκερδή τους δράση έχουν καταφέρει να καθιερώσουν τον ΠΟΦΠΑ ως πολιτιστικό σημείο αναφοράς στην Αθήνα, αλλά και να εξελιχθούν καλλιτεχνικά σε προσωπικό επίπεδο.

Το Νοέμβριο του 2023 το Irida Visions πραγματοποίησε την πρεμιέρα του με μία επετειακή προβολή της ταινίας Ο Βασιλιάς του Νίκου Γραμματικού, σε συνεργασία με την κινηματογραφική λέσχη Midnight Express. Η πανηγυρική αυτή εκδήλωση σηματοδότησε την εκκίνηση του φεστιβάλ, με ένα ηχηρό κύμα στήριξης από την Αθηναϊκή καλλιτεχνική και σινεφίλ κοινότητα να ακολουθεί.

Μετά από την επιτυχή διεξαγωγή 100 εκδηλώσεων πλέον, το Irida Visions συνεργάζεται ξανά με το Midnight Express για μία ακόμα ιδιαίτερη σινεφίλ προβολή στον κινηματογράφο Ίριδα (Ακαδημίας 55). Την Παρασκευή 29/03 στις 21:00 θα προβληθεί το director’s cut (216’) της ταινίας ορόσημο για τον Ιαπωνικό πρωτοποριακό κινηματογράφο ΕΡΩΣ + ΣΦΑΓΗ του Yoshishige Yoshida.

Η ταινία ακολουθεί τον αναρχικό Sakae Ōsugi και τη σύντροφο του την διακεκριμένη αναρχοφεμινίστρια συγγραφέα Noe Itō, ενώ παρεμβάλλεται και η ιστορία ενός ζευγαριού που επιχειρεί να εφαρμόσει τις απόψεις του Ōsugi στη "φιλελεύθερη" Ιαπωνία του 1969. Ο Ōsugi προσπάθησε ανεπιτυχώς να περάσει τις απόψεις του για τον ελεύθερο έρωτα στην Ιαπωνία της δεκαετίας του 1920.

Η ταινία συγκαταλέγεται στις σπουδαιότερες ταινίες του Ιαπωνικού πρωτοποριακού κινηματογράφου σύμφωνα με το British Film Institute και το Harvard Film Archive.

Στην προβολή θα παρευρεθούν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Midnight Express και κριτικός κινηματογράφου Άκης Καπράνος και ο κινηματογραφικός συντάκτης Φοίβος Κρομμύδας, ο οποίος θα προλογίσει την ταινία.

Σύντομα θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του νέου κύκλου εκδηλώσεων του Irida Visions, οι οποίες θα λάβουν μέρος κατά τη διάρκεια του Απριλίου.

Όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ έχουν δωρεάν είσοδο.

Υπάρχει δυνατότητα προκράτησης θέσεων για την προβολή. Η προκράτηση θα ξεκινήσει 2 μέρες πριν την εκδήλωση και ώρα 11:00 π.μ. Η προκράτηση ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στην συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχουν επιπλέον δωρεάν εισιτήρια που θα διατίθενται στην είσοδο με σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και προκρατήσεις θέσεων παρακαλούμε επισκεφτείτε το iridavisions.gr

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ