Φοίβος Δεληβοριάς: «Αυτές που δεν προλάβατε» είναι οι «εγγονές των μαγισσών που δεν προλάβατε να κάψετε» (music video)

Ο Φοίβος Δεληβοριάς παρουσιάζει ένα νέο τραγούδι που έγραψε ειδικά για την παράσταση «Αυτές που δεν προλάβατε» της ομάδας b.p.m., σε κείμενο και σκηνοθεσία της Δανάης Λιοδάκη. Η παράσταση συνεχίζεται στο Θέατρο Χώρα για όλα τα Δευτερότριτα του Απρίλη.

Φοίβος Δεληβοριάς: «Αυτές που δεν προλάβατε» είναι οι «εγγονές των μαγισσών που δεν προλάβατε να κάψετε» (music video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Αυτές που δεν προλάβατε»

είναι το τραγούδι που έγραψα για την παράσταση της φοβερής και τρομερής ομάδας b.p.m. , που παίχτηκε για δυο συνεχείς χρονιές στο ΠΛΥΦΑ και στο «Χώρα» -όπου και συνεχίζεται- σε κείμενο και σκηνοθεσία της Δανάης Λιοδάκη.

«Αυτές που δεν προλάβατε»

είναι ένα υπέροχο βίντεο του Γιάννη Παρασκευόπουλου και του Νικόλα Αφεντούλη της OKAY, NICE! για το τραγούδι.

«Αυτές που δεν προλάβατε» είναι οι «εγγονές των μαγισσών που δεν προλάβατε να κάψετε». Είναι τα κορίτσια που δολοφονούνται καθημερινά από τα τραγούδια, τις ταινίες, την οικογένεια, τους κολλητούς, την ενορία και την τοπική κομματική οργάνωση. Εκείνες που σκοτώσαμε χίλιες φορές μέσα μας, αφού φοβόμαστε όσο τίποτα την απόρριψή τους, ακόμη περισσότερο όμως φοβόμαστε την αγάπη τους. Είναι η βαθειά κι ατέλειωτη επικαιρότητα που προβάλλει σαν κεφάλι φιδιού μέσα από τις φυλλωσιές του μιντιακού λιβανιστηρίου.

«Αυτές που δεν προλάβατε» φοράνε μάσκες για το άχτι μου- κι έχουν τα ωραιότερα μάτια που έχω δει ποτέ στη ζωή μου

Το βίντεο του τραγουδιού στα σχόλια. Σύντομα σε όλες τις πλατφόρμες

Με τον τρόπο αυτό, ο Φοίβος Δεληβοριάς προλογίζει την ακρόαση του νέου τραγουδιού του με τίτλο «Αυτές που δεν προλάβατε», ένα τραγούδι που έγραψε ειδικά για την ομώνυμη παράσταση της ομάδας b.p.m., σε κείμενο και σκηνοθεσία της Δανάης Λιοδάκη.

Μία παράσταση που συνεχίζεται στο Θέατρο Χώρα για όλα τα Δευτερότριτα του Απρίλη. Εισιτήρια για τις παραστάσεις μπορείτε να βρείτε εδώ.

Φοίβος Δεληβοριάς - Αυτές που δεν προλάβατε - Official Music Video

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Αυτές που δεν προλάβατε , της Δανάης Λιοδάκη

Θέατρο Χώρα (Αμοργού 20), από τις 9 Οκτωβρίου

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

"Δεν κοιμόμαστε όλες μαζί απόψε;"

Η φεμινιστική κωμωδία της ομάδας b.p.m. (beats per minute), που κέρδισε το κοινό στην πρώτη της παρουσίαση, σημειώνοντας διαρκή sold out την άνοιξη του 2023, μεταφέρεται στη σκηνή του Θέατρου Χώρα, όπου θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Σε κείμενο και σκηνοθεσία της Δανάης Λιοδάκη και πρωτότυπη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά, το Αυτές που δεν προλάβατε μιλάει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια σύγχρονη γυναίκα: την έμφυλη βία, τη γυναικεία καταπίεση, τη σεξουαλική παρενόχληση, μέσα από το πρίσμα της γυναικείας φιλίας.

Ρεαλισμός και φαντασία, χιούμορ και ευαισθησία, δράση και αφήγηση εναλλάσσονται δημιουργώντας μια πρωτότυπη παράσταση. Τέσσερις παιδικές φίλες που ξαναβρίσκονται αναπάντεχα και αναλαμβάνουν δράση ενάντια στην πατριαρχία, δημιουργώντας μια μυστική φεμινιστική ομάδα. Όταν ο υπουργός υγείας της χώρας τους θα ανακοινώσει την απαγόρευση των αμβλώσεων, οι τέσσερις γυναίκες αποφασίζουν να αναβαθμίσουν την δράση τους με μια μεγάλη επιχείρηση. Ό, τι θα ακολουθήσει θα ενώσει ξανά τις τέσσερις φίλες για πάντα.

Το "Αυτές που δεν προλάβατε" είναι ένας σύγχρονος ύμνος στην γυναικεία φιλία και μια απάντηση σε όσους λένε ότι δεν υπάρχει, λέει η Δανάη Λιοδάκη. Μέσα από μια φανταστική ιστορία τεσσάρων γυναικών, εμπλουτισμένη με πραγματικά περιστατικά από το πρόσφατο πολιτικό παρελθόν, η παράσταση μιλάει για τη δύναμη της συλλογικότητας και του γυναικείου δεσμού. Σε μια εποχή κοινωνικού κανιβαλισμού, το "Αυτές που δεν προλάβατε" έρχεται να μας θυμίσει την ομορφιά τού να συνδεόμαστε και να αγωνιζόμαστε ενάντια σε ό, τι μας καταπιέζει, χωρίς να χάνουμε την ευαισθησία και φυσικά το χιούμορ μας. Άλλωστε και η ίδια η παράσταση φτιάχτηκε από φίλες και έτσι φέρει λίγη από τη μαγεία του sisterhood, που ελπίζουμε να μοιραστούμε με το κοινό.

Το κείμενο της παράστασης κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική.

Τα εισιτήρια της προσφοράς των 9€, μπορούν να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία, με την  επιβάρυνση του ισχύοντος τιμοκαταλόγου. 

Αυτές που δεν προλάβατε, της Δανάης Λιοδάκη στο Θέατρο Χώρα (teaser)

 

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ