Το ντοκιμαντέρ Belkî Sibê του Αλέξη Νταλούμη κάνει Αθηναϊκή Πρεμιέρα στον Μικρόκοσμο την Πέμπτη 25/4

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του κινηματογραφιστή και δημοσιογράφου Αλέξη Νταλούμη, Belkî Sibê: A Journey Through the Syrian War and Rojava Revolution, κάνει την κινηματογραφική του πρεμιέρα στην πόλη της Αθήνας την Πέμπτη 25 Απριλίου.

Το ντοκιμαντέρ Belkî Sibê του Αλέξη Νταλούμη κάνει Αθηναϊκή Πρεμιέρα στον Μικρόκοσμο την Πέμπτη 25/4
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το Belkî Sibê [Ίσως Αύριο] είναι η ταινία ενός εθελοντή στρατιώτη.

Στο διεθνώς βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Αλέξη Νταλούμη ξεδιπλώνεται ένα 18μηνο ταξίδι μέσα στον πόλεμο και την επανάσταση, στο Δυτικό Κουρδιστάν [Rojava] της ΒΑ Συρίας κατά τη διάρκεια της προέλασης και της νίκης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κατά του ISIS, και της εμπλοκής του Διεθνούς Τάγματος Ελευθερίας, με το οποίο κυρίως πολέμησε ο σκηνοθέτης.

Απεικονίζει τη στρατιωτική ζωή και τις μάχες στο μέτωπο, καθώς και τη ζωή των πολιτών στα μετόπισθεν και τον κοινωνικό μετασχηματισμό που επιχειρεί η Αυτόνομη Διοίκηση. Και στα δύο πεδία, ο ρόλος της απελευθέρωσης και της ενδυνάμωσης των γυναικών είναι καθοριστικός. Η ταινία ακολουθεί ένα χρονοδιάγραμμα από τον Ιούλιο του 2016 και τη μάχη της Manbij έως το τέλος του 2017 και την απελευθέρωση της Raqqa και κατάρρευση του Ισλαμικού Χαλιφάτου, ενώ στο τέλος κάθε κεφαλαίου περιλαμβάνει συμπληρωματικά γυρίσματα επικαιροποίησης από τα τέλη του 2021.

Στο ντοκιμαντέρ δεν υπάρχει κεντρικός χαρακτήρας που οδηγεί την αφήγηση. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλές φωνές από ένα πλήθος τόπων που ενώνονται για να δημιουργήσουν μια συλλογική και διαλεκτική αφήγηση, τόσο από τη σκοπιά των διεθνιστών όσο και των ντόπιων.

Μετά από εφτά χρόνια με ατελείωτες αντιξοότητες, πάλη με την έλλειψη χρηματοδότησης και ένα δεύτερο ταξίδι στη ΒΑ Συρία, που καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, το ντοκιμαντέρ Belkî Sibê: A Journey Through the Syrian War and Rojava Revolution επιτέλους κάνει την κινηματογραφική του πρεμιέρα στην πόλη της Αθήνας.

Direction-Production: Alexis Daloumis
Montage: lulu.journo / ChaotikosKatastrofeas
OST: AlexandrosMiaris
Sound Engineering: botis.george / HarisPandis
Colour Grading: manthosg.sardis
DCP: Γιώργος Μαζαράκης
Poster: miragzagorova
Graphic Design-Illustration: caseyramar

LinkTree https://linktr.ee/alexisdaloumis

Είσοδος Ελεύθερη με Σειρά Προτεραιότητας - Δεν γίνονται κρατήσεις

Στο χώρο θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης με ελεύθερη συνεισφορά

Belkî Sibê Οfficial Trailer

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ