Με τα μάτια στη Ράφα, το αντι-ισραηλινό τραγούδι του Αμερικανού ράπερ Macklemore

Όλα τα έσοδα από το κομμάτι θα διατεθούν στην Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες/United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA).

Με τα μάτια στη Ράφα, το αντι-ισραηλινό τραγούδι του  Αμερικανού ράπερ Macklemore
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το Hind’s Hall είναι το καινούργιο όνομα του του κτιρίου του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Hamilton Hall. Το μετονόμασαν διαδηλωτές- φοιτητές για την Hind Rajab, ένα εξάχρονο κοριτσάκι που δολοφονήθηκε στη Γάζα.

Ο κορυφαίος στα charts Αμερικανός ράπερ Macklemore το έκανε αντι-ισραηλινό τραγούδι, στο οποίο στηρίζει τις καταλήψεις των διαδηλωτών στα αμερικανικά Πανεπιστήμια και επικρίνει την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Και έχει και καλύτερο. Όλα τα έσοδα από το κομμάτι θα διατεθούν στην Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες/United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA).

Στο Hind’s Hall, ο Macklemore λέει για το Ισραήλ ότι είναι «ένα κράτος που πρέπει να στηρίζεται σε ένα σύστημα απαρτχάιντ για να διατηρήσει μια βίαιη ιστορία κατοχής που επαναλαμβάνεται τα τελευταία 75 χρόνια» και απευθύνεται στον Τζο Μπάιντεν, λέγοντας πως «το αίμα είναι στα χέρια σου».

Ενώ σε άλλο σημείο επικρίνει τη βίαιη καταστολή της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια αλλά και τη μουσική βιομηχανία που κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα «είναι σιωπηλή και συνυπεύθυνη στην πλατφόρμα της σιωπής της», ζητώντας «άμεση κατάπαυση του πυρός».

Το κλιπ του έχει εικόνες από πορείες φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης, πολιτικούς και τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζα.

Ενάντια στην αστυνομική καταστολή των διαδηλώσεων

«Αν οι φοιτητές σε σκηνές που είναι αναρτημένες στο γκαζόν, η κατάληψη του τετραγώνου είναι πραγματικά ενάντια στο νόμο. Και ένας λόγος για να καλέσετε την αστυνομία και την ομάδα της Πού βρίσκεται η γενοκτονία στον ορισμό σας, ε;»

Να σημειωθεί ότι εκτός από την καταδίκη της συνεχιζόμενης εισβολής στη Γάζα οι φοιτητές του Κολούμπια ζητούν από το πανεπιστήμιό τους να αποεπενδύσει από εταιρείες που συνδέονται με το Ισραήλ. Η έκκληση έχει γίνει και σε άλλα στις ΗΠΑ.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει συλλάβει πάνω από 100 άτομα που διαμαρτύρονταν στο Κολούμπια. Ενώ περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί για διαμαρτυρίες στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ