Οι περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο καθώς και γραφήματα που αποτυπώνουν την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τους διασωληνωμένους ασθενείς και τον αριθμό τεστ ανά ημέρα. 

Διαδραστικός χάρτης με τον συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων 14 ημερών ανά 100.000 πληθυσμού. Όσο πιο σκούρο το χρώμα κάθε περιφερειακής ενότητας ή νομού, τόσο μεγαλύτερο το πρόβλημα στην περιοχή με τη διασπορά της νόσου COVID-19. Τοποθετώντας το ποντίκι πάνω από κάθε Περιφερειακή Ενότητα ή νομό, εμφανίζονται περισσότερες πληροφορίες, όπως ο απόλυτος αριθμός των κρουσμάτων καθώς και γραμμική απεικόνιση (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) που δείχνει εάν ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ή μειώνεται τις τελευταίες 14 ημέρες στη συγκεκριμένη περιοχή.  

Ο χάρτης και τα γραφήματα σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από την εξειδικευμένη εφαρμογή που έχει αναπτύξει το iMEdD (μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός οργανισμός), η οποία παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας στη από τον Μάρτιο του 2020. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα επιδημιολογικά δεδομένα και την ανάπτυξη της εφαρμογής στην ιστοσελίδα του iMEdD Lab

Τα παραπάνω γραφήματα αποτυπώνουν τα νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού σε κάθε περιοχή της χώρας. Οι περιοχές που εμφανίζονται πρώτες, παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Η γραμμή με το σκούρο χρώμα καταγράφει τον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερών, ο οποίος χρησιμοποιείται για να εξομαλύνει τις τιμές.

Πατώντας το κουμπί "ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑ 100 ΧΙΛ." το γράφημα και η ταξινόμηση των περιοχών εμφανίζοντας πρώτες τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την COVID-19 από την αρχή της πανδημίας. 

Στο διάγραμμα αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος ημερήσιος αριθμός μοριακών τεστ (RT-PCR). Επιλέγοντας «Rapid-Ag», στο γράφημα δείχνει τους ημερήσιους ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test). 

Το γράφημα δείχνει τον αριθμό νέων κρουσμάτων ανά ημέρα τους τελευταίους τρεις μήνες. Η γραμμή με το σκούρο χρώμα καταγράφει τον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερών, ο οποίος χρησιμοποιείται για να εξομαλύνει τις τιμές. Στο πεδίο "χρονική περίοδος" μπορείτε να επιλέξετε να εμφανιστούν τα στοιχεία από την αρχή της πανδημίας.

Πατώντας το κουμπί «Αθροιστικά» το γράφημα αποτυπώνει το σύνολο των κρουσμάτων ανά ημέρα από την αρχή της πανδημίας. Όσο πιο μεγάλη η κλίση της γραμμής του κυλιόμενου μέσου όρου 7 ημερών, τόσο μεγαλύτερος ο ρυθμός μετάδοσης του ιού. Η επιπέδωση της καμπύλης συνεπάγεται μείωση της αύξησης κρουσμάτων ή θανάτων στην επικράτεια.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ανα ημέρα, στις ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα.