Κέρκυρα: Αδιανόητος συνωστισμός για... το έθιμο των μπότηδων - Αντιδράσεις στο Twitter (video - εικόνες)

Χιλιάδες, στην κυριολεξία, άνθρωποι μαζεύτηκαν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στο κέντρο της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας, για να παρακολουθήσουν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα του νησιού. Αυτό με το σπάσιμο των "μπότηδων" (κεραμικά, βαμμένα -συνήθως κόκκινα- δοχεία, γεμάτα νερό, με στενό στόμιο και χερούλια στο πλάι, που είναι δεμένα με κόκκινες κορδέλες).

Κέρκυρα: Αδιανόητος συνωστισμός για... το έθιμο των μπότηδων - Αντιδράσεις στο Twitter (video - εικόνες)

Ο συνωστισμός όπως θα δείτε και από τα βίντεο, τις εικόνες αλλά και τις αντιδράσεις χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν αδιανόητος, εν μέσω πανδημίας.

Προσοχή, δεν μιλάμε για κάποια αντίδραση διαμαρτυρίας, αλλά για... στάμνες που σπάνε.

Το ίδιο βέβαια συνέβη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου στις τοπικές εκκλησίες παρατηρήθηκε σε πολλές περιπτώσεις το αδιαχώρητο, με στελέχη της κυβέρνηση και της ΝΔ να δίνουν το παρασύνθημα για παραβίαση των μέτρων προστασίας. 

 

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.