Κατά του ΣΚΑΙ θα κινηθεί νομικά γυναίκα μετά από σεξιστικό παραλήρημα (video)

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, "Σήμερα" προβάλλεται μια -ας το πούμε- σεξιστική αισθητική, με την "ατραξιόν" της εκπομπής τον ρεπόρτερ Γιώργο Τσέλικα να κάνει το "κομμάτι" του και τον Δημήτρη Οικονόμου να καθοδηγεί. Αυτή τη φορά όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μια γυναίκα πιθανόν να κινηθεί νομικά εναντίον του σταθμού.

Κατά του ΣΚΑΙ θα κινηθεί νομικά γυναίκα μετά από σεξιστικό παραλήρημα (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε πρόσφατη εκπομπή, ο ρεπόρτερ Γιώργος Τσελίκας, ενώ βρισκόταν στον αέρα εντόπισε μια ταξιδιώτισσα που επιβιβαζόταν στο πλοίο της γραμμής -την οποία ακολουθούσε εμμονικά και η κάμερα- λέγοντας σε ζωντανή μετάδοση: «κάτι βλέπω, για να πάω από εκεί να το τσακώσω», με τον παρουσιαστή Δημήτρη Οικονόμου να σιγοντάρει με υπονοούμενα «για πήγαινε να το ελέγξεις Γιώργο αν τηρούνται τα μέτρα».

Αφού ο Γιώργος Τσέλικας έκανε τον απαραίτητο έλεγχο, λες και είναι αστυνομικός, την ρώτησε που πηγαίνει και όταν η γυναίκα απάντησε «Σαντορίνη για όλο το καλοκαίρι», ο Δημήτρης Οικονόμου σχολίασε «για δουλειά πάει; ... μπράβο στο κορίτσι, συγχαρητήρια».

Λίγες ώρες αργότερα, η ταξιδιώτισσα που ονομάζεται Τατιάνα Σαββίδου, όπως αποκάλυψε η ίδια, δέχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχει λογαριασμό, πολλά σεξιστικά σχόλια, με ορισμένους μάλιστα να ισχυρίζονται πως πηγαίνει στη Σαντορίνη για να δουλέψει ως «συνοδός πολυτελείας».

Όπως διαβάζουμε στο in.gr, η Τατιάνα Σαββίδου δηλώνει πολύ ταραγμένη ενώ αδυνατεί να καταλάβει την έκταση που πήρε αυτό το γεγονός.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε όλο αυτό. Επειδή φορούσα ένα κοντό φόρεμα; Ας μας πούνε πού αρχίζει και πού τελειώνει ο ρατσισμός, τι είναι σεξισμός και τι σεξουαλική παρενόχληση. Θα φοράω ό,τι θέλω χωρίς να δώσω αναφορά σε κανέναν. Βρίσκομαι στη Σαντορίνη για να δουλέψω σε μαγαζιά, εργάζομαι σκληρά και κάνω 12ωρα μεροκάματα, μακριά από το σπίτι μου και σε δύσκολες συνθήκες, όπως κάνουν πολλά κορίτσια και αγόρια στην ηλικία μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σκέφτεται να κινηθεί νομικά κατά όσων την εκθέτουν, καθώς αισθάνεται ότι προσβλήθηκε χυδαία, τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της.

Δείτε παρακάτω το βίντεο (το οποίο δυστυχώς κωμικοποιεί την τηλεοπτική και σεξιστική αισθητική της εκπομπής) με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή "Σήμερα" του ΣΚΑΙ:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ