#Ηλιούπολη: 18χρονη καταγγέλει πως αστυνομικός την κρατούσε αιχμάλωτη, την κακοποιούσε και την εξέδιδε - Και όμως κρατείται χωρίς εξηγήσεις στο Εσωτερικών Υποθέσεων (video)

Μια συνταρακτική καταγγελία δημοσιεύει σήμερα (10/07) το thepressproject.gr και οι δημοσιογράφοι Λαμπρινή Θωμά και Θάνος Καμήλαλης. Σύμφωνα με την καταγγελία από την δικηγόρο, Αντωνία Λεγάκη, ένα 18χρονο κορίτσι κατάφερε να δραπετεύσει το Σάββατο από την οικεία που την κρατούσε επί ένα μήνα, την κακοποιούσε, αλλά και την εξέδιδε, άνδρας της αστυνομίας.

#Ηλιούπολη: 18χρονη καταγγέλει πως αστυνομικός την κρατούσε αιχμάλωτη, την κακοποιούσε και την εξέδιδε -  Και όμως κρατείται χωρίς εξηγήσεις στο Εσωτερικών Υποθέσεων (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του thepressproject.gr, όταν η 18χρονη κατόρθωσε να δραπετεύσει, κατέφυγε σε μια καφετέρια, όντας σε άσχημη κατάσταση, χτυπημένη και τρομαγμένη. Οι θαμώνες και ιδιοκτήτες της καφετέρια την βοήθησαν και κάλεσαν την αστυνομία

Όπως καταγγέλλει στο thepressproject.gr, η συνήγορος της 18χρονης, Αντωνία Λεγάκη, «το κορίτσι ήταν από το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης μαζί με το δικηγόρο της και ζητούσε να κάνει μήνυση. Η αστυνομία είχε πιάσει τον βασανιστή της αλλά δεν τον έχουν συλλάβει, τον έχουν “προσαγάγει” παρ’ ότι ο νόμος λέει ότι όταν καταγγέλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να πάει στον εισαγγελέα».

Τελικά, μετά από ώρες και αντί να καταθέσει μήνυση, να οδηγηθεί σε νοσοκομείο και να την εξετάσει ιατροδικαστής, το θύμα για άγνωστους λόγους οδηγείται στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, στο Μαρούσι. Εκεί όπως καταγγέλεται «την απομονώνουν από το συνήγορό της στον οποίο απαγορεύουν την είσοδο». Όπως επίσης αναφέρει στην καταγγελία της η κ. Λεγάλη, το Εσωτερικών Υποθέσεων δεν αναλαμβάνει αυτόφωρα, όπως όφειλε να αντιμετωπιστεί το συγκκριμένο πολύ σοβαρό περιστατικό.

Οι δημοσιογράφοι του ΤΡΡ κάλεσαν τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι, η συζήτηση ήταν τραγέλαφος.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει:

«Ο αστυνομικός που απήντησε στο τηλέφωνό μας μας δήλωσε ότι «οι αξιωματικοί που το χειρίζονται ζητούν να τους πάρει τηλέφωνο η κα Λεγάκη». Όταν ρωτήσαμε αν «αυτό σημαίνει ότι αρνούνται να μας απαντήσουν για τη συγκεκριμένη υπόθεση και καταγγελία» επανέλαβε και πάλι ότι «οι αξιωματικοί που το χειρίζονται ζητούν να τους πάρει τηλέφωνο η κ. Λεγάκη».
Μεταφέραμε το αίτημα στην κ. Λεγάκη, στην οποία είπαν «πρώτα θα μας τα πει εμάς και μετά θα μπει ο συνήγορος», επίσης ότι «δεν μας είπε ότι παρίσταται ως πολιτική αγωγή». «Και πώς να σας το πει αφού δεν έχει δικηγόρο τους είπα, και μου απάντησαν “από το πρωι ήταν με το δικηγόρο της, ας της τα έλεγε”. Σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορεί να στερηθεί το συνήγορο της ούτε για μία στιγμή, μέχρι να έλθει η ώρα να καταθέσει εγγράφως. Από το πρωί ο συνάδελφος Μυκωνιάτης που είναι εκεί, ζητά να τελειώνουν για να πάει το κορίτσι στο νοσοκομείο γιατί είναι χτυπημένο».

Όπως υπογραμμίζει η κ. Λεγάκη: «το γεγονός ότι το 18χρονο θύμα σειράς κακουργημάτων με δράστη αστυνομικό, ταλαιπωρείται από το πρωί, τραυματισμένο και σοκαρισμένο, από υπηρεσία σε υπηρεσία, χωρίς μέχρι τώρα να έχει μπορέσει να κάνει μήνυση, είναι ξεκάθαρο δείγμα προσπάθειας συγκάλυψης από μέρους της αστυνομίας, που δεν πρέπει να περάσει. Η κοινωνία πρέπει να προστατεύσει τα παιδιά της».

Οι δημοσιογράφοι του TPP, επικοινώνησαν και με τον δικηγόρο, που βρισκόταν μαζί με το θύμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης, τον κ. Γιάννη Μυκωνιάτη, ο οποίος μας δήλωσε ότι «Πριν από μερικές ώρες, μία 18χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη πήγε χτυπημένη σ ένα καφέ και ζήτησε βοήθεια από την κοπέλα που βρισκόταν εκεί. Αυτή μας ενημέρωσε πως η 18χρονη της είπε πως ο άνθρωπος που είναι σε σχέση έναν μήνα, όπως ανέφερε, την κακοποιεί και την εκδίδει. Την κρατούσε αιχμάλωτη στο διαμέρισμα, απειλώντας την με όπλο ενώ δεν την άφηνε να έχει καμία επικοινωνία. Στο Α.Τ. Ηλιούπολης, όπου ήμασταν μαζί με την κοπέλα, δεν της πήραν κατάθεση, τα είπε μόνο προφορικά. Κι επειδή ο άνδρας που την κακοποιούσε είναι αστυνομικός, η υπόθεση έχει πάει τώρα στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Εμείς είμαστε τώρα απ’έξω από το κτίριο, δεν μας αφήνουν να μπούμε μέσα, με το σκεπτικό ότι η κοπέλα δεν είναι κατηγορούμενη. Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει πάνω, μας λένε ότι η υπόθεση είναι στην προανάκριση».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ