Τιμώρησαν τον διοικητή της Πυροσβεστικής Αίγινας επειδή κατήγγειλε ελλείψεις

Όχι μόνο επικυρώθηκε αλλά και επαυξήθηκε η τιμωρία του αρχηγού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, κ. Γιώργου Σουλιώτη. Το έγκλημά του; Είχε ενημερώσει για τα προβλήματα και τις ελλείψεις προσωπικού στο νησί.

Τιμώρησαν τον διοικητή της Πυροσβεστικής Αίγινας επειδή κατήγγειλε ελλείψεις
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά απειλών και πειθαρχικών τιμωριών σε πυροσβέστες, επειδή μιλάνε δημοσίως και ενημερώνουν τον κόσμο για τις ελλείψεις της Πολιτικής Προστασίας.

Την επικύρωση και επαύξηση του πειθαρχικού προστίμου του ανακοίνωσε με ανάρτηση του, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB.

Όπως μαθαίνουν τον περασμένο Μάιο ο κ. Σουλιώτης είχε γνωστοποιήσει και πάλι, μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο facebook, ότι τιμωρήθηκε άδικα από την Υπηρεσία του, για “παράβαση υπηρεσιακής εχεμύθειας”, διότι ενημέρωσε την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, για ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας aeginaPortal.gr, στις 27/05, σε άρθρο με τίτλο: Σοβαρά τα ερωτηματικά για την υποστελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης, μιλώντας στο Aegina Portal, στο πλαίσιο της παρουσίασης οδηγιών, που αφορούν τους πολίτες, σχετικά με την αντιπυρική περίοδο, είχε αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Αίγινα από την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, δηλώντας τότε ότι: «Εδώ στη Αίγινα αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα ως προς το έμψυχο δυναμικό. Σίγουρα έχουμε τραγικά προβλήματα, έχουν φύγει 27 άνθρωποι τα τελευταία χρόνια και δεν έχει γίνει καμία αντικατάσταση».

ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς είχε καταθέσει επίσης την ανησυχία του, για την υποστελέχωση του Κλιμακίου δηλώνοντας ότι θα καταθέσει υπόμνημα. Παράλληλα, παρόμοια στάση, είχαν τηρήσει και οι επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι σε συνεδρίαση του Σώματος που ακολούθησε.

Αντιδράσεις και τοποθετήσεις επί του θέματος, διατυπώθηκαν με την δημοσίευση επιστολών, τόσο από πολιτικούς φορείς του νησιού, όσο και από πολίτες.

Μάλιστα, στην συνεδρίαση  στις τοποθετήσεις επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων, ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν, ήταν το ζήτημα των πυρκαγιών και των καταστροφών σε όλη τη χώρα, αλλά και η θωράκιση του νησιού και η ενδυνάμωση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτής της επικαιρότητας, που χαρακτηρίζεται από την περιβαλλοντική καταστροφή, την απώλεια της περιούσιας των πολιτών και την γενικότερη ανασφάλεια, η είδηση ότι ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, πριν ακόμη ολοκληρωθεί, έστω, η αντιπυρική περίοδος, ενημερώνεται από την Υπηρεσία του για την επικύρωση και την αύξηση της τιμής του οικονομικού προστίμου, που του είχε επιβληθεί, έχει δημιουργήσει εξαιρετικά αρνητικές εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία της Αίγινας, καθώς κρίνεται ως άδικη και εξοργιστική.

Ειδικότερα, επειδή αυτή η τιμωρία αφορά τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, ο οποίος χαίρει της γενικότερης εκτίμησης των κατοίκων της Αίγινας για την προσήλωση, που έχει επιδείξει στο καθήκον του όλα αυτά τα χρόνια.

Κρίνεται δηλαδή από τους πολίτες, ως μία απόφαση που σκοπό έχει να αποκρύψει τις ελλείψεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας και όχι να βοηθήσει στη στελέχωση και στην αναβάθμισή του, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της Αίγινας.

Μάλιστα, πολίτες του νησιού, που παρακολουθούν την επικαιρότητα, διερωτώνται αν ο κ. Σουλιώτης, οπότε και βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, υπέπεσε σε “παράβαση υπηρεσιακής εχεμύθειας” ή όχι, ενημερώνοντάς την, ως εκπρόσωπο του Συντονιστικού της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, για το σχεδιασμό, τις δυνατότητες και τις ελλείψεις ενόψει μίας ιδιαίτερα κρίσιμης περιόδου.

Σύμφωνα πάλι με το ρεποράζ του aiginaportal.gr, o Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Αίγινα Ώρα Συνεργασίας” κ. Φίλιππος Τζίτζης, ήταν από εκείνους που δεν “έπεσαν από τα σύννεφα” για τις ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας. Ήδη από τον Μάρτιο του 2021 είχε διαμαρτυρηθεί έντονα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έλλειψη προσωπικού, ενώ είχε χαρακτηρίσει τις εγκαταστάσεις του κλιμακίου “κοτέτσι”. αφού συνεχάρη δημόσια τον κ. Σουλιώτη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Bραχεία, μία ημέρα πριν επανέλαβε το πρόβλημα των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Ένας διοικητής έφαγε πρόστιμο, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, γιατί ζήτησε προσωπικό, το αυτονόητο δηλαδή ζήτησε», είχε πει ο κ. Φίλιππος Τζίτζης

*ΠΗΓΕΣ: https://www.firefightingreece.gr/ - https://www.aeginaportal.gr/

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ