Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε την Αμάλ στο Βατικανό (video - εικόνες)

Φαίνεται πως η Αμάλ αλλοιώνει μόνο το ελληνορθόδοξο DNA καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος την υποδέχθηκε στο Βατικανό, χωρίς να πέσει φωτιά να τον κάψει.

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε την Αμάλ στο Βατικανό (video - εικόνες)

Η Αμάλ, η κούκλα - σύμβολο που αντιπροσωπεύει μια μικρή, ασυνόδευτη προσφυγοπούλα που ψάχνει την οικογένειά της, περιοδεύει στην Ευρώπη για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα. 

Την Αμάλ, που στην Ελλάδα της απαγόρευσαν μέχρι και να περάσει από ορισμένες περιοχές, με πολίτες, εκκλησιαστικούς κύκλους και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης να κάνουν λόγο μέχρι και για παγανισμό, υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Πάπας Φραγκίσκος μέσα στο Βατικανό.

«Με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση υποδεχόμαστε μια μικρή ασυνόδευτη προσφυγοπούλα που ψάχνει την οικογένειά της. Η Αμάλ μας υπενθυμίζει πως υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας τους οποίους δεν βλέπουμε. Την Αμάλ την βλέπουμε γιατί είναι πάνω από τρία μέτρα, αλλά οι υπόλοιποι (πρόσφυγες) είναι αόρατοι και είμαστε σήμερα εδώ για να θυμηθούμε και να αναγνωρίσουμε αυτούς που χρειάζονται την βοήθειά μας», δήλωσε σε τηλεοπτική κάμερα, ιερέας του Βατικανού.

Απ' όσο μαθαίνουμε μέχρι στιγμής, δεν έχει αλλοιωθεί κανένας πολιτισμός.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.