Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε την Αμάλ στο Βατικανό (video - εικόνες)

Φαίνεται πως η Αμάλ αλλοιώνει μόνο το ελληνορθόδοξο DNA καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος την υποδέχθηκε στο Βατικανό, χωρίς να πέσει φωτιά να τον κάψει.

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε την Αμάλ στο Βατικανό (video - εικόνες)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Αμάλ, η κούκλα - σύμβολο που αντιπροσωπεύει μια μικρή, ασυνόδευτη προσφυγοπούλα που ψάχνει την οικογένειά της, περιοδεύει στην Ευρώπη για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα. 

Την Αμάλ, που στην Ελλάδα της απαγόρευσαν μέχρι και να περάσει από ορισμένες περιοχές, με πολίτες, εκκλησιαστικούς κύκλους και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης να κάνουν λόγο μέχρι και για παγανισμό, υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Πάπας Φραγκίσκος μέσα στο Βατικανό.

«Με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση υποδεχόμαστε μια μικρή ασυνόδευτη προσφυγοπούλα που ψάχνει την οικογένειά της. Η Αμάλ μας υπενθυμίζει πως υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας τους οποίους δεν βλέπουμε. Την Αμάλ την βλέπουμε γιατί είναι πάνω από τρία μέτρα, αλλά οι υπόλοιποι (πρόσφυγες) είναι αόρατοι και είμαστε σήμερα εδώ για να θυμηθούμε και να αναγνωρίσουμε αυτούς που χρειάζονται την βοήθειά μας», δήλωσε σε τηλεοπτική κάμερα, ιερέας του Βατικανού.

Απ' όσο μαθαίνουμε μέχρι στιγμής, δεν έχει αλλοιωθεί κανένας πολιτισμός.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ