Θυμάστε τι έγινε μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου; (εικόνες - video)

Η κάλυψη της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, δεν ήταν απλά άλλη μία «κακιά στιγμή» της ελληνικής δημοσιογραφίας και τηλεόρασης. Ήταν ένα προμελετημένο "έγκλημα". Ένας ηθελημένος ερεθισμός των πιο συντηρητικών και πρωτόγονων ενστίκτων της κοινωνίας. Ήταν στίγμα και χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Θυμάστε τι έγινε μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου; (εικόνες - video)

Μπορεί κάποια ΜΜΕ κυρίως ιστοσελίδες, να παρασύρθηκαν τις πρώτες ώρες -της ελλιπούς ενημέρωσης- του περιστατικού, στο βίντεο όμως της σελίδας In progress Greece, παρατηρούμε με ακρίβεια τον τρόπο που καλύφθηκε τηλεοπτικά το λιντσάρισμα και ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου.

Μια ομοβροντία fake news, διαστρεβλωμένων περιστατικών και απόκρυψης γεγονότων.

Ταυτόχρονα με τον τηλεοπτικό, δεύτερο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, στα social media, η «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη» που λίγες εβδομάδες αργότερα θα αποθέωνε τον "ήρωα με το καλάσνικοφ" στην Αλβανία, είχαν ανέβει «στα κάγκελα» για τον ομοφυλόφιλο «ληστή με το μαχαίρι» στην Ομόνοια.

Στοχοποίησαν το νεκρό Ζακ και σχεδόν αθώωσαν τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία… μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της αθήνας.

Ας θυμηθούμε μερικά παραδίγματα για το πως αντιμετωπίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το λιντσάρισμα το Ζακ Κωστόπουλου.

Όπως για παράδειγμα ο «Φιλελεύθερος» ινστρούχτορας της ΝΔ στο Twitter, @lavrentisBeria4

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος

O νεοφιλελεύθερος σπεσιαλίστας και πρώην υπουργός της "κυβέρνησης Μητσοτάκη Part 1", Ανδρέας Ανδριανόπουλος

Η υποψήφια Βουλευτής και πολιτεύτρια της ΝΔ, Έλενα Σαγιανίδου, που ανάρτησε "είδηση" από την γνωστή σε όλους πλέον ιστοσελίδα συμφερόντων Κωνσταντίνου Μπογδάνου και η οποία συνέχιζε να χαρακτηρίζει τον Ζακ Κωστόπουλο ως "ληστή",  με την γνωστή επωδό: «Δεν είμαι ρατσίστρια, αλλά..

Η γνωστή νεοδημοκρατική σελίδα το Παρατηρητήριο στο facebook

Άλλα γνωστά τρολ της Νέας Δημοκρατίας στο twitter, με ανατριχιαστικές αναρτήσεις!

Για μπόνους, οι «γνωστοί – άγνωστοι» του ΣΚΑΙ

Και όλα τα παραπάνω είναι μόνο κάποιες ενδεικτικές περιπτώσεις.

Μια κοινωνία που και πριν την πανδημία -και την υγειονομική και την κυβερνητική- όδευε προς ολοταχώς για θάνατο από τα πολλά συντηρητικά.

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.