«Με βίαζε ο πατέρας μου από τα 11» - Συγκλονιστική εξομολόγηση της μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου (video)

Η σπουδαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος, Μαρία Πολύζου, σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση μίλησε για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα της αλλά και τη μεγάλη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού.

«Με βίαζε ο πατέρας μου από τα 11» - Συγκλονιστική εξομολόγηση της μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου (video)

«Να πείσω κάθε παιδί, κάθε κορίτσι που μπορεί να έχει υποστεί αυτό που εγώ πέρασα στη ζωή μου, να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να μιλήσει», δήλωσε με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της με τίτλο «Μην τα παρατάς», η Μαρία Πολύζου στην εκπομπή Live News του Mega.

«Έτσι μου δόθηκε τελικά η ζωή. Όχι μόνο να διανύω τα 42.195 μέτρα, όχι μόνο να τερματίζω τον καρκίνο του μαστού που πέρασα, αλλά κυρίως όμως να καταφέρνω να βγαίνω νικήτρια από την μεγαλύτερη μάχη που έδωσα. Με την κακοποίηση», είπε η Μαρία Πολύζου και συνέχισε: «Γεννήθηκα στην Πάτρα ο πατέρας μου ήταν ψαράς, δούλευε σκληρά αλλά ήταν πάμπτωχος. Ο πατέρας μου ήταν άγριος στην όψη και στους τρόπους. Δεν ήταν ψηλός, μάλλον μετρίου αναστήματος. Είχε σκούρα επιδερμίδα και το καλοκαίρι μαύριζε περισσότερο λόγω δουλειάς. Είχε μαύρα μαλλιά και μούσια που τον έκαναν ακόμη πιο τρομακτικό. Έπινε και, όταν μεθούσε, γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι. Εμένα από την ηλικία των 11-12 ετών με βίαζε».

«Με σωσίβιο τον αθλητισμό τα όνειρα και τους στόχους μου κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα και να προχωρήσω στη θέση που ήθελα εγώ να βάλω τον εαυτό μου».

Η πρώτη Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος σε Ολυμπιακούς Αγώνες

H Μαρία Πολύζου ήταν η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στον Μαραθώνιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1996 στην Ατλάντα. 

Το 2010 έτρεξε την διαδρομή 524 χιλιομέτρων (Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα Τύμβος Μαραθώνα) στην επέτειο των 2,5 χιλιάδων χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα και έγινε η πρώτη γυναίκα που αναβίώνει τον άθλο του Φειδιππίδη. 

Το 2019 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και μετά από αγώνα κατάφερε να βγει νικήτρια και σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα!

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.