Μαρίνα Γαλανού - Μια τεράστια απώλεια

Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να πει πως ο θάνατος ενός ανθρώπου αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. 

Μαρίνα Γαλανού - Μια τεράστια απώλεια

Η σπουδαία ακτιβίστρια και πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), Μαρίνα Γαλανού, δεν βρίσκεται πια μαζί μας, αλλά η παρακαταθήκη που άφησε για τους αγώνες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είναι μια υπερπολύτιμη "σπορά" σε πολύ σκοτεινές εποχές.

Η Μαρίνα Γαλανού υπήρξε για πάνω από δυόμιση δεκαετίες, πρωτοπόρος ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ήταν ιδρύτρια του “Πολύχρωμου Πλανήτη” και δημιουργός του site t-zine.gr και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Αλληλεγγύης Τραβεστί Τρανσέξουαλ Ελλάδας (ΣΑΤΤΕ), την πρώτη συλλογικότητα προώθησης των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων.

Η δράσης της Μαρίνας Γαλανού ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη.

Ήταν εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ΕΣΡΜ).

Σημαντική ήταν η συμβολή της, ως μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής σχετικά με τη νομοθέτηση για την ιστορική νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ενώ υπήρξε επίσης μέλος της Επιτροπής για τη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.

Κάθε μελλοντικός αγώνας και νίκη της προοδευτικής κοινωνίας των πολιτών θα έχει πάνω το αποτύπωμα της Μαρίας Γαλανού.

Της χρωστάμε πολλά περισσότερα απ' όσα γνωρίζουμε.

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.