«Έχω αλλάξει μπαμπά» - «Δεν πειράζει, σε θέλω όπως και να είσαι»


Τον γύρο του διαδικτύου έκανε τις τελευταίες ώρες μια συνομιλία ανάμεσα στην διεμφυλική Τζωρτζίνα Σορεντίνο και στον πατέρα της. Ένας διάλογος γεμάτος συμπερίληψη, αποδοχή και αγάπη άνευ όρων.

«Έχω αλλάξει μπαμπά» - «Δεν πειράζει, σε θέλω όπως και να είσαι»

ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο πατέρας της Τζωρτζίνας, λείπει χρόνια στο εξωτερικό και έχει να δει την τρανς κόρη του, πριν ξεκινήσει την φυλομετάβαση, πάνω από πέντε χρόνια και χωρίς να υπάρχει προς το παρόν ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα.

Η Τζωρτζίνα του εξέφρασε την επιθυμία της να τον επισκεφτεί, δηλώνοντάς του ωστόσο ότι ντρέπεται, μιας και, πλέον, έχει αλλάξει πολύ.
«Θα ερχόμουν Γερμανία αλλά ντρέπομαι» είπε στον πατέρα της με εκείνον να την προτρέπει να αποβάλλει τα αισθήματα ντροπής.

«Έχω αλλάξει τελείως μπαμπά, Πως θα έρθω;» τον ρώτησε η Τζωρτζίνα, με εκείνον  να απαντάει αυτό που κάθε παιδί έχει ανάγκη να ακούσει και χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο: «Δεν πειράζει, σε θέλω όπως και να είσαι».

6 λέξεις.

6 απλές και συνάμα τόσο σημαντικές λέξεις.

Από αυτές που παρότι τις σκεφτόμαστε, καμιά φορά ξεχνάμε να τις μοιραστούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.  

Να τις λέτε στους ανθρώπους σας. Να μην τις κρατάμε μέσα μας.

H ίδια η Τζωρτζίνα σχολιάζοντας το γεγονός, αναφέρει σε ανάρτηση της:
«Το ότι θα γινόταν viral η συζήτηση με τον πατέρα μου σε όλα τα social media δεν το περίμενα. Το οφείλω όμως στους φίλους μου, τους συμμάχους μου και τους συντρόφους μου».

Μακάρι το μήνυμα αγάπης να φθάσει σε κάθε σπίτι, σπάζοντας τις γκρίζες ζώνες που δυστυχώς βιώνουν πολλά από τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Γιατί η ζωή είναι μικρή και όταν την ζεις μέσα στην ντουλάπα, μικραίνει ακόμα πιο πολύ. Για αυτό η λύση είναι απλή, όπως είχε πει και ο Ζακ: «Σπάσε τη ντουλάπα».

Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς κοινωνικές διακρίσεις, έναν κόσμο όπου όλοι, όλες και όλα λαμβάνουν την ίδια μεταχείριση.

Όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι, γιατί η διαφορετικότητα είναι πλούτος και όχι πρόβλημα.  
«Θέλω μια κοινωνία όπου οι τρανς θα αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι. Ελπίζω να τη θέλετε και εσείς» είχε πει η σπουδαία Μαρίνα Γαλανού.

Ο κόσμος είναι ένας καμβάς και η παλέτα είναι στα χέρια μας. Ας ζωγραφίσουμε λοιπόν και ας τον κάνουμε πιο συμπεριληπτικό, πιο ποικιλόμορφο και πιο πολύχρωμο.

Και αν χρειαστεί… να σπάσουμε και την ντουλάπα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ