Ανατριχιαστική έκθεση για την Καθολική Εκκλησία: 216.000 κακοποιήσεις ανηλίκων σε 71 χρόνια

Πραγματικό σοκ έχει προκαλέσει έκθεση για την Καθολική Εκκλησία, με μαρτυρίες περίπου 200 ατόμων που κακοποιήθηκαν ως παιδιά από ιερείς.

Ανατριχιαστική έκθεση για την Καθολική Εκκλησία: 216.000 κακοποιήσεις ανηλίκων σε 71 χρόνια
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι αποκαλύψεις και το μέγεθος της πολυσέλιδης έκθεσης με μαρτυρίες των θυμάτων που κακοποιήθηκαν από ιερείς της καθολικής εκκλησίας, προκαλούν ανατριχίλα.

«Ο πάτερ με τράβηξε στη σκηνή του και μετά την έκλεισε. Με φίλησε στο στόμα, με τη γλώσσα του. Ήταν αηδιαστικό. Με χάιδεψε. Πάγωσα. Μου έμαθε λόγια και πράξεις που δεν ήξερα, όπως ο αυνανισμός. Έλεγα στον εαυτό μου ότι πρέπει να τον σέβομαι, είναι ιερέας. Και οι γονείς μου τον εκτιμούσαν τόσο πολύ», είναι κάποια από τα αποσπάσματα των μαρτυριών όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

Η Επιτροπή Ciase ιερευνα την υπόθεση εδώ και δύο χρόνια, με χιλιάδες άτομα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να διηγούνταν τις ιστορίες τους.

Η έκθεση της επιτροπής εκτιμά ότι μεταξύ 1950 και 2020, περίπου 330.000 παιδιά σε όλη τη χώρα υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην εκκλησία.

Σε 216.000 περιπτώσεις, από αυτές, οι δράστες ήταν ιερείς, ενώ σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις ήταν λαϊκοί, μέλη της Εκκλησίας.

Στην έκθεση των 2000 σελίδων, η επιτροπή κάνει 45 προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να αποτραπεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Η Επιτροπή Ciase συστάθηκε το 2018 από τους συλλογικούς φορείς της Γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας.

«Αγωνιζόμαστε ενεργά εναντίον της σεξουαλικής κακοποίησης στις εκκλησίες μας από το 2000, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό», δηλώνει ο Ολιβιέ Λεμπόρν, Eπίσκοπος Βορείου Αράς και αντιπρόεδρος της συνόδου των Επισκόπων CEF.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ